ARA

Pavlova

Pavlova Yumurtalar oda sýcaklýðýnda olmalýdýr. Malzemeyi hazýrlamak için fýrýn en düük ýsýda ýsýtýlmalýdýr. Yumurta aklarýný köpük haline gelene kadar çýrpýnýz.


Malzemeler:

5 yumurta aký
225 gr. toz eker ( 1su bardaðý + 2 parmak eker)
2 tatlý kaþýðý üzüm sirkesi
3 tatlý kaþýðý niþasta
1 paket vanilya
Çilek veya muz
1 paket kremþantiyi hazýrlamak için 1 bardak süt

Hazýrlanýþý:

Yumurtalar oda sýcaklýðýnda olmalýdýr. Malzemeyi hazýrlamak için fýrýn en düþük ýsýda ýsýtýlmalýdýr. Yumurta aklarýný köpük haline gelene kadar çýrpýnýz.

Azar azar toz eker ilave ediniz. eker eriyinceye kadar çýrpýnýz. Eker ve yumurta aký iþlemi yaklaþýk 25 dk. sürer. Katý bir köpük elde ediniz. Bu þekilde iken sirke, niþasta, vanilya koyunuz. 5 dk. daha çýrpýnýz.

Tepsiye alüminyum folyo seriniz. Folyo üzerine elde ettiðiniz katý köpüðü yaymadan yukarý doðru adeta tepe ekli vererek koyunuz. Daha sonra 150 cc. orta gözde 40 dk. kadar piþiriniz.

Fýrýn soðuyana kadar açmayýnýz pastayý alýnýz. Tabaða koyunuz. Üst kýsmý çökmüþ bir görüntü olabilir. Bu kýsma çilek veya muz yerleþtiriniz. Üzerine 1 bardak sütle hazýrladýðýnýz anti ile kaplayýnýz.

Afiyet Olsun.





COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen