ARA

Kirazlý Parfe

Kirazlý Parfe Önce kirazlarý yýkayýp saplarýný temizleyelim, çekirdeklerini çýkaralým. Tozþeker ve suyu kaynatýp soðumaya býrakalým.


Malzemeler:

1 Fincan Toz Þeker
500 Ml Krema
250 Gr Kiraz
1 Kaþýk Kiraz Likörü
3 Adet Jelatin Yapraðý
1 Paket Bitter Çikolata
1 Fincan Süt
8 Adet Kiraz

Hazýrlanýþý:

Önce kirazlarý yýkayýp saplarýný temizleyelim, çekirdeklerini çýkaralým. Tozþeker ve suyu kaynatýp soðumaya býrakalým. Kirazlarý þekerli suya ilave edip 15-20 dakika bekletelim.

Sonra yumurta sarýlarýný köpük köpük oluncaya kadar çýrpalým ve kirazlara ilave edip malzemeleri birbirine yedirinceye kadar karýþtýralým. Jelatini de 3 kaþýk suda eritip karýþýma ekleyelim.

Ardýndan kremayý ayrý bir kapta çýrpýp kirazlý karýþýma azar azar yedirerek ilave edelim. Çikolatayý ayrý bir kapta süt ile benmari usulü eritip sýcak olarak muhafaza edelim.

Kalýplarý streç folyoyla kaplayýp karýþýmý paylaþtýralým. Buzlukta bekletelim. Servis tabaðýna ters çevirip çikolata sosu, kiraz ve nane yapraklarýyla süsleyerek servis yapalým.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen