ARA

Erikli Ekmek Turta (6 Kiþilik)

Erikli Ekmek Turta (6 Kiþilik) Yarým bayat ekmeði küçük küpler halinde doðrayýn. 1 ekmeði ise 1 cm kalýnlýðýnda dilimleyin.


Malzemeler:

1.5 Bayat Ekmek
500 gr Kuru Erik
1 Su Bardaðý Tozþeker
6 Yumurta Sarýsý
3 Yumurta Aký
1 Su Bardaðý Margarin
1/2 Su Bardaðý Elma Sirkesi
1 Çorba Kaþýðý Tarçýn
1 Çorba Kaþýðý Sývýyað
1 Çorba Kaþýðý Un
1 Tutam Tuz

Hazýrlanýþý:

Yarým bayat ekmeði küçük küpler halinde doðrayýn. 1 ekmeði ise 1 cm kalýnlýðýnda dilimleyin. Erikleri yarým saat suda bekletin ve biraz yumuþayýnca süzün. Yarým su bardaðý tozþeker ve sirkenin yarýsýný eriklere ekleyip orta ateþte kaynatýn.

5 dakika daha yüksek ateþte sürekli karýþtýrýn. Erikler yumuþayýnca ateþten alýp soðumaya býrakýn. Bir çorba kaþýðý margarini daha sonra kullanmak üzere ayýrýp kalaný geniþ bir kaba alýn.

Yumurta sarýlarý, küp þeklinde doðranmýþ ekmek, tarçýn ve kalan tozþekeri ilave edip tahta kaþýkla karýþtýrýn. Yumurta aklarýný ayrý bir kasede bir tutam tuzla kar haline gelinceye kadar çýrpýn ve ekmekli karýþýma azar azar ilave edin.

Fýrýn kalýbýný 1 çorba kaþýðý sývýyaðla yaðlayýp 1 çorba kaþýðý unu serpin. Dibine ekmek dilimlerini döþeyip üzerine sirke sürün. Hazýrladýðýnýz yumurtalý karýþýmýn üçte birini üzerine dökün ve tekrar ekmek dilimi dizin.

Son sýrayý ekmekli karýþýmla tamamlayacak þekilde malzeme bitinceye kadar iþlemi sürdürün. Önceden ýsýtýlmýþ 180 dereceye ayarlý fýrýnda 40-45 dakika piþirin. Fýrýndan alýp hazýrladýðýnýz erik tatlýsýný turtanýn üzerine gezdirin ve 2 dakika daha sýcak fýrýnda bekletin.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen