ARA

Karýþýk Meyve Kup

Karýþýk Meyve Kup Elmalarý ve kivileri soyup küp küp doðrayalým. Kayýsý ve kirazlarýn çekirdeklerini çýkarýp dilimleyelim.


Malzemeler:

2 Adet Kivi
2 Adet Elma
8 Adet Kayýsý
20 Adet Kiraz
2 Su Bardaðý Kayýsý Suyu
3 Kaþýk Bal
1 Tutam Zencefil
1 Adet Ananas
3 Kaþýk Kayýsý Jölesi
1 Tutam Tuz
1 Su Bardaðý Krema
3 Dilim Hazýr Kek
20 Gr Damla Çikolata
2 Adet Yumurta

Hazýrlanýþý:

Elmalarý ve kivileri soyup küp küp doðrayalým. Kayýsý ve kirazlarýn çekirdeklerini çýkarýp dilimleyelim. Meyveleri bir kaseye alýp birkaç tanesini süsleme için ayýralým. Kayýsý suyunu zencefille tatlandýrýp üzerini örtüp 5 dakika ýsýtalým.

Ocaktan alýp balý ilave edelim. Karýþtýrýp meyvelerin üzerine dökelim. Sonra ananasý soyup robotta püre halinde ezip kýsýk ateþte 8 dakika piþirelim. Ateþten alýp jöleyi ve rendelenmiþ limon kabuðunu ilave edelim.

Eriyinceye kadar karýþtýrýp soðumaya býrakalým. Ardýndan yumurta aklarýný bir tutam tuzla kar halinde çýrpalým. Süt kremasýný da ayrý bir kasede çýrpalým. Önce yumurta aklarýný, sonra süt kremasýný ananaslý sosa ilave edip karýþtýralým.

Kek dilimlerini küp küp kesip meyve suyu ile ýslatalým. Keklerin yarýsýný 6 servis kasesine paylaþtýralým. Ananaslý muzun yarýsýný ilave edip meyvelerin yarýsýný paylaþtýralým. Artan muþu ekleyip kek dilimlerini ilave edelim. Ayýrdýðýmýz meyveler ve damla çikolata ile süsleyip buzlukta 1 saat beklettikten sonra servis yapalým.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen