ARA

Demir Tatlýsý

Demir Tatlýsý Yumurta ve yoðurdu çýrpýn. Un ve kabartma tozunu ilave edin. Derin bir tavaya demirin üstünü geçecek kadar sývýyað koyun.


Malzemeler

5 yumurta
1 su bardaðý yoðurt
3 su bardaðý un
2 çay kaþýðý kabartma tozu
Kýzartmak için bolca sývýyað
Þurubu için;
4 su bardaðý þeker
3 su bardaðý su
½ limon suyu

Hazýrlanýþý;

Yumurta ve yoðurdu çýrpýn. Un ve kabartma tozunu ilave edin. Derin bir tavaya demirin üstünü geçecek kadar sývýyað koyun. Yaðý oldukça kýzdýrýn. Demiri de yaðýn içinde býrakýn onun da çok ýsýnmasý lazým eðer yeterince kýzgýn olmazsa hamur demir kalýba yapýþýr ve çýkmaz.

Yaðýn içinde ýsýnan demir kalýbýný seri bir þekilde çýkarýp hamura batýrýn. Ama kalýbýn üst kýsmýna kesinlikle hamur gelmemeli (yani kalýbý hamura tamamen batýrmayýn, kalýbýn yarýsýna kadar hamura batýrýp çabuk bir þekilde yaða býrakýn, eðer kalýbý tamamen hamura batýrýrsanýz hamur kalýptan düþmez ve yapýþýr)

Anýnda kalýbý tekrar ocaktaki yaðýn içine koyup kalýbý sapýndan sallayýn, sap oynak olduðu için rahat sallanacaktýr. Kalýpta þeklini alan hamur kendini yaða býrakacaktýr, el kevgiri yardýmýyla iki tarafýný çevirerek kýzartýp kaðýt havlu üzerine çýkartýn.

Hamur bitene kadar bu iþleme tek tek devam edin. Bir tencerede (tencerenin büyüklüðüne baðlý olarak) birden fazla tatlý kýzartabilirsiniz. Eðer püf noktalarýný kaçýrýrsanýz, demir yeterince ýsýnmamýþsa, hamura fazla batýrmýþsanýz hamur kalýbý býrakýp yaða düþmeyecektir).Daha önceden hazýrlanýp soðuyan þuruba batýrýp ser.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen