ARA

Kalbur Bastý

Kalbur Bastý Unu bir kaba koyup ortasýný açýn ve tereyaðýný veya sývý yaðý koyun, karbonatý, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip elinizle veya mikserle karýþtýrmaya baþlayýn.


Malzemeler:

250 gr. tereyaðý veya eritilmiþ margarin
1/3 bardak sývý yað
1 tatlý kaþýðý karbonat
1 tatlý kaþýðý kabartma tozu
1 tatlý kaþýðý tuz
1/2 bardak süt
4 su bardaðý un

Þerbet için:
1,5 su bardaðý þeker
1 su bardaðý su
1 tatlý kaþýðý limon suyu

Hazýrlanýþý:

Unu bir kaba koyup ortasýný açýn ve tereyaðýný veya sývý yaðý koyun, karbonatý, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip elinizle veya mikserle karýþtýrmaya baþlayýn. Yumuþak, güzel bir hamur olana kadar süt ekleyerek yoðurun. Hamur kulak memesi yumuþaklýðýnda olmalýdýr. Akþamdan dolaba koyup en azýndan 4-5 saat dinlendirin.

Soðutulmuþ hamuru dolaptan alýp, golf topu veya biraz daha büyük hamur parçalarýna ayýrýn. Rendenizin küçük delikli tarafýný kullanýp her topu bastýrýp açýn ve içi kýsmen boþ daha büyücek bir hamur topu elde edin. Üst kýsmýnda rendenin delik izleri kalacaktýr. Yaðlý kaðýt üzerine koyarak 350 derecelik fýrýnda 35 dakika veya üstü kýzarana kadar piþirin.

Þerbeti:
Daha önceden 1,5 bardak þekeri 1 bardak su ile 1 tatlý kaþýðý limon suyu koyarak 25 dakika kaynatýn. Soðutup, çok sýcak olan piþmiþ kurabiyeleri içine atýn. 10 dakika kadar sonra çýkarýp, fýrýnda sýcak tuttuðunuz diðerlerini þuruba atýn. Toplarýn hepsi þurupta biraz kalýnca servis tabaðýna alýn ve þurubun hepsini üstlerine dökün.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen