ARA

Yýlbaþý Pudingi

Yýlbaþý Pudingi Portakalýn kabuðunu rendeleyip suyunu sýkýn.


Malzemeler:

250 gr karýþýk kuru meyve
1 çay bardaðý un
175 gr kýyýlmýþ hurma
1 çorba kaþýðý tarçýn
1 çorba kaþýðý toz zencefil
85 gr ufalanmýþ ekmek içi
100 ml portakal likörü
85 gr iri kýyýlmýþ ceviz içi
1 portakal
Sos için;
100 gr margarin, 1 çay bardaðý tozþeker, 50 gr bütün ceviz içi, 1 portakalýn suyu, 3 çorba kaþýðý portakal likörü
200 gr margarin
1 çay bardaðý esmer þeker
2 yumurta

Hazýrlanýþý:

Tencereye karýþýk kuru meyve, hurma, zencefil, portakal kabuðu ve suyu ile likörü ekleyip karýþtýrýn. Kýsýk ateþte sürekli karýþtýrarak 10 dakika piþirin. Margarini oda ýsýsýnda yumuþatýn. Bir kapta margarin, yumurtalar, þeker ve unu karýþtýrýp krema kývamýna gelene kadar çýrpýn. Ekmek içi, ceviz içi, tarçýn ve kuru meyveli karýþýmý ekleyip karýþtýrýn.

Yuvarlak ve derin bir kalýbýn içini yaðlayýp hazýrladýðýnýz puding hamurunu doldurun. Üzerini alüminyum folyo ile sýkýca kapatýn. Büyük bir tencerenin yarýsýna gelecek kadar su doldurup kalýbý yerleþtirin. Kýsýk ateþte 3 saat piþirin. Tenceredeki su azaldýkça sýcak su ilave edin.

Sos için; küçük bir tavada margarini eritin. Þekeri ekleyip sürekli karýþtýrarak karamelize edin. Cevizleri ekleyip 2 dakika karýþtýrarak piþirin. Portakal suyu ve portakal likörünü ilave edip karýþtýrýn ve tavayý ocaktan alýn. Servis tabaðýna aldýðýnýz pudingin üzerine cevizli sosu gezdirerek dökün. Dilimleyip servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen