ARA

Kahveli Krem Karamel

Kahveli Krem Karamel Nescafe sýcak suda eriyinceye kadar karýþtýrýlýr.


Malzemeler:

2 tatlý kaþýðý nescafe
½ su bardaðý sýcak su
1.5 su bardaðý ýlýk süt
1 su bardaðý hazýr süt kremasý
1 su bardaðý tozþeker
1 adet orta boy portakalýn kabuðunun rendesi
1 çay kaþýðý tarçýn
3 adet yumurta (oda sýcaklýðýnda beklemiþ olmalý)
3 adet yumurtanýn sarýsý
Karamel Sos Ýçin:
1 su bardaðý tozþeker

Hazýrlanýþý:

Ilýk süt derin bir kaba aktarýlýp (süt parmaðýn dayanacaðý sýcaklýkta olmalý) üzerine krema, tozþeker, rendelenmiþ portakal kabuðu, tarçýn ve neskafeli su eklenir. Tel çýrpýcý yardýmýyla iyice çýrpýlýr. 3 adet yumurta sarýsý ve 3 adet yumurta baþka bir derin kaba aktarýlýp 2 dakika kadar çýrpýlýr. Hazýrlanan kahveli karýþým yumurtalarýn üzerine azar azar ilave edilip 2 dakika daha çýrpýlýr. Elde edilen ayran kývamýndaki üzeri köpüklü karýþým bir kenarda bekletilir.

Karamel sosun hazýrlanmasý için, toz þeker küçük bir teflon tavaya aktarýlýr. Tahta bir kaþýkla karýþtýrýlarak, kýsýk ateþte, þekerin önce sulanýp sonra koyu kahverengi renk almasý beklenir. Katýlaþýp aðda kývamýna gelen karamel sos hemen ocaktan alýnýp hiç bekletilmeden 6 adet cam kase’ye ya da karamel kaplarýna paylaþtýrýlýr. Ya da fýrýna dayanýklý derin bir kaba aktarýlýr.

Karamel sos çabuk donacaðýndan, kaplarýn her tarafýna bulaþmasý için kaplar hýzla çalkalanarak sos kaplarýn her tarafýna iyice daðýtýlýr. Karamelin iyice donmasý için 5 dakika bekletilir. Önceden hazýrlanmýþ olan kahveli karýþým üzerlerine 1 santim boþluk býrakýlarak kaplara paylaþtýrýlýr. Krem karameller kenarý yüksek bir fýrýn tepsisine dizilir. Kalýplarýn içine su kaçýrýlmadan tepsiye yarýsýna gelecek kadar sýcak su koyulur. 10 dakika önceden 150 dereceye ve alt üst konuma ayarlanmýþ fýrýnda 90 dakika piþirilir çýkarýlýr.

Bu piþirme yöntemine benmari usulü piþirme denir. Piþen karameller suyun içinden alýnýp iyice soðumalarý için en az 6-7 saat ya da bir gece buzdolabýnda bekletilir. Servis yapýlmadan 5 dakika önce karameller buzdolabýndan çýkarýlýp hafifçe sallanarak ve býçakla kenarlarý oynatýlarak servis tabaðýna ters çevrilir. Ýsterseniz üzerine badem, fýstýk ve hindistancevizi serpiþtirerek servise sunun.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen