ARA

Narlý Tel Kadayýf

Narlý Tel Kadayýf Önce þurup için, su ve þekeri tencereye alýp yüksek ateþte þeker eriyene kadar kaynatalým.


Malzemeler:

Yarým su bardaðý tozþeker
5 çorba kaþýðý irmik
500 gr. tel kadayýf
250 gr. tereyaðý
200 gr. kaymak
Þurup Ýçin;
4 su bardaðý tozþeker
6 su bardaðý su
2 çay kaþýðý limon suyu

Hazýrlanýþý:

Þurubun koyulaþmasý için 10 dakika daha kýsýk ateþte kaynatalým. Limon suyunu ekleyip ocaktan alalým. Soðumaya býrakalým. Narý soyup taneleri ayýklayalým. Nar suyu, su, þeker ve irmiði tencereye alalým. Koyulaþýncaya kadar piþirelim. Ilýnýnca cevizi ekleyip karýþtýralým. Tereyaðýný eritelim. Kadayýfý geniþ bir tepsiye alýp elimizle didikleyerek tel tel ayýralým. Üzerine tereyaðýný gezdirerek dökelim.

Kadayýfýn yaðý iyice çekmesi için 10 dakika elimizle harmanlayarak karýþtýralým. Kadayýfý ikiye ayýralým. 35-40 cm. çapýndaki tepsiye kadayýfýn yarýsýný elimizle bastýrarak yayalým. Üzerine irmikli karýþýmý ilave edelim. Kalan kadayýfla üzerini kapatalým. 180 dereceye ayarlý fýrýna verip üzeri nar gibi kýzarýncaya kadar piþirelim. Soðuk þurubu sýcak kadayýfýn üzerine gezdirerek dökelim. Tepsinin üzerini örtüp 1 saat bekletelim. Nar taneleriyle süsleyip kaynak ile servis yapalým.

Afiyete Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen