ARA

Muhallebili Lokum

Muhallebili Lokum Öncelikle 3 çorba kaþýðý margarini ve iki buçuk kahve fincaný unu tencereye alýp kavurun.


Malzemeler:

3 su bardaðýndan biraz fazla süt
3 çorba kaþýðý margarin
Ýki buçuk kahve fincaný un
Ýki buçuk kahve fincaný tozþeker
1 paket kakaolu bisküvi
1 çorba kaþýðý kakao
3 çorba kaþýðý hindistancevizi
1 kahve fincaný ceviz
2 paket vanilya

Hazýrlanýþý:

Sütü yavaþ yavaþ ilave edin. Tozþekeri ekleyip, iyice karýþtýrarak muhallebi kývamýna getirin. Ocaktan aldýðýnýz muhallebiye 2 paket vanilyayý ekleyip, blenderde 10 dakika çýrpýn. Ilýmaya býrakýn. Diðer tarafta bisküvileri ince tel süzgeçten, havanýn tokmaðý ile ezerek geçirin. Mini fýrýn tepsisine, ince bir kat toz bisküviyi yayýn. Ilýyan muhallebinin bir kýsmýný bisküvilerin üzerine dökün.

Soðuyunca buzdolabýna alýn. Bu arada baþka bir tepsiye 3 çorba kaþýðý hindistancevizi yayýn. Muhallebinin kalanýný da bunun üzerine dökün. En üste de 1 çorba kaþýðý kakao serpin. Bu karýþýmý da buzdolabýna alýp soðutun. Buzdolabýndan aldýðýnýz bisküvili muhallebiyi, 4 cm geniþliðinde þeritler halinde kesin. Þeritlerin içine, ceviz koyup, rulo þeklinde sarýn. Hindistancevizli karýþýmý da bu þekilde kesip, rulo yapýn. Servis tabaðýna dizip servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen