ARA

Çilekli Krem Cheesecake

Çilekli Krem Cheesecake Fýrýný 175 dereceye ayarlayýp önceden ýsýtýn.


Malzemeler:

Hamur Ýçin;
2 yumurta
50 ml sývýyað
100 gr pudra þekeri
120 gr un
1 tatlý kaþýðý kabartma tozu
Ýç Malzeme;
6 yaprak jelatin
125 ml süt
750 gr labne peyniri
250 gr kremþanti
125 gr pudra þekeri
1 limonun suyu ve rendelenmiþ kabuðu
350 gr çilek
1 paket pasta jölesi
80 gr file badem
Ayrýca;
Kalýp için bir miktar margarin ve irmik

Hazýrlanýþý:

Kalýbý yaðlayýp içine bir miktar irmik serpin. Yumurtalarýn akýný sarýsýndan ayýrýp çýrpýn. Yumurta sarýsýný pudra þekeri ve sývýyað ile köpük halini alana kadar çýrpýn. 50 ml suyu yavaþ yavaþ ilave edip karýþtýrmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ekleyip karýþtýrdýktan sonra, yumurta akýný bu karýþýma ekleyin. Hamuru kalýba yayýp 20 dakika piþirin. Pastayý kalýptan çýkarýp soðumaya býrakýn.

Sütü ýsýtýp jelatini içinde eritin. Kremþantiyi çýrpýn. Labne, pudra þekeri, limon kabuðu ve suyunu karýþtýrýn. Sütü ekleyip soðuduktan sonra kremþanti ile karýþtýrýn. Tabanýn çevresine kalýbý yerleþtirip içine karýþýmý ilave edin. Üzerini düzleþtirip 3 saat buzdolabýnda bekletin. Çilekleri yýkayýp temizleyin ve ince ince doðrayýn. Pastanýn üzerine daðýtýn. Pasta jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazýrlayýp üzerine dökün. Kalýbý çýkarýp pastanýn çevresine bademleri serpin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen