ARA

Çikolata Parçalý Espresso Dondurma

Çikolata Parçalý Espresso Dondurma Büyük bir kapta süt, 250 ml (bir bardaktan biraz fazla) krema ve espresso karýþtýrýlýr.


Malzemeler:

2 su bardaðýndan biraz daha az (375 ml) tam yaðlý süt
2 su bardaðýndan biraz daha az (375 ml) sývý krema
1 su bardaðýndan biraz fazla (250 ml) piþirilmiþ espresso
4 büyük yumurta sarýsý
125 gr toz þeker
155 gr bitter çikolata

Hazýrlanýþý:

Büyük bir kapta süt, 250 ml (bir bardaktan biraz fazla) krema ve espresso karýþtýrýlýr. Orta ateþte, hafif katýlaþmaya baþlayýncaya kadar yaklaþýk 20 dakika yavaþ yavaþ kaynama derecesinin hafif altýnda piþirilir. Ancak kesinlikle tamamen kaynamamalý. Eðer kaynarsa, ocaktan alýn ve karýþtýrarak soðumasýný saðlayýn ve tekrar kýsýk ateþe koyun. Bu arada, yumurta sarýlarý, þeker ve kremanýn kalanýný pürüzsüz olana kadar çýrpýn.

Süt ile hazýrlanan karýþýmý ateþten alýn. Yarým su bardaðýndan biraz daha fazlasýný (125ml) yumurta ile hazýrladýðýnýz karýþýma katýn ve iyice birleþene kadar çýrpýn. Bu karýþýmý bir kaba koyun ve aðýr ateþte, tahta bir kaþýkla sürekli olarak karýþtýrýn. Yine bu karýþýmý da kaynatmamaya dikkat edin. Yaklaþýk 4-6 dakika sonra karýþýma batýrdýðýnýz tahta kaþýðýn arka yüzünü parmaðýnýzla çizdiðinizde temiz bir iz kalýyorsa piþirme iþlemi yeterlidir. Daha sonra bu karýþýmý ince bir süzgeçten geçirerek bir tasa süzün.

Bu tasý yarýsý buz ve su ile dolu daha büyük bir tasýn içine koyun ve soðuyana kadar karýþtýrýn. Daha sonra bu tercihen bir streç film ya da plastik bir kapakla karýþýmýn yüzeyine deðecek þekilde kaplayýn ve en az 4 saat buzlukta dondurun. Bu süre içinde yarým saatte bir buzluktan alýp iyice karýþtýrýn ve tekrar buzluða koyun. Dondurma kývamýna gelince çikolata parçalarýný ekleyin ve iyice karýþtýrýn. Dondurmaya uygun bir saklama kabýna koyarak servis yapmadan önce en az 3 saat en fazla 3 gün dondurun.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen