ARA

Mesir Macunlu Limon Parfesi – 4 Kiþilik

Mesir Macunlu Limon Parfesi – 4 Kiþilik Krema için sütü sos tenceresinde kaynatýn.


Malzemeler:

150 gram limon suyu
1 tatlý kaþýðý niþasta
10 gram jelatin
40 gram mesir macunu
1 çay bardaðý tozþeker
4 yumurtanýn sarýsý
1,5 su bardaðý çýrpýlmýþ krema
20 gram bitter çikolata
80 gram beyaz çikolata
Krema Ýçin;
1 çay bardaðý süt
1 tatlý kaþýðý niþasta
1 yumurtanýn aký
1 çorba kaþýðý tozþeker

Hazýrlanýþý:

Krema için sütü sos tenceresinde kaynatýn. Niþasta, yumurta aký ve tozþekeri iyice çýrpýp kaynayan sütün içine ilave edin. Sürekli karýþtýrarak krema kývamýna gelene dek piþirin. Çukur cam bir kasenin içinde 4 yumurtanýn sarýsý ile 1 çay bardaðý tozþekeri 5 dakika boyunca çýrpýn. Limon suyunu ayrý bir sos tenceresinde kaynatýn. Niþastayý ekleyip karýþtýrýn ve ocaktan alýn. Süzüp suda inceltilmiþ jelatinleri ekleyin.

Jelatinler eriyince mesir macununu ilave edin. Ýyice karýþtýrýp soðumasýný saðlayýn ve önceden hazýrlamýþ olduðunuz krema sosunu ekleyerek yedirin. En son olarak çýrpýlmýþ yumurta sarýlý karýþýmý ilave edin. Tekrar yedirin. Hazýrlamýþ olduðunuz karýþýmý yaðlanýp pudraþeker ile kaplanmýþ istediðiniz þekildeki bir kalýbýn tabanýna yayýn. Buzlukta donuncaya kadar bekletin. Tatlýnýn dýþ yüzeyi için beyaz çikolatayý benmari usulü eritin.

Yaðlý kaðýt üzerine (hangi þekli istiyorsanýz yaðlý kaðýdý o þekilde kesin) çikolatadan sürün. Üzerine ayný þekilde benmari usulü bitter çikolatayý eritip istediðiniz gibi dekoratif olarak þekillendirin. Buzlukta donmuþ olan tatlýyý kalýbýndan çýkartýp etrafýný çikolata ile kaplayýn. Tekrar dondurduktan sonra muz dilimleri ve meyveli dondurma eþliðinde servis yapýn. Ýsteðe göre üzerini meyve püresi ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen