ARA

Meyve Soslu Tavuk Göðsü

Meyve Soslu Tavuk Göðsü Bir litre süt þeker ile kaynatýlýr.


Malzemeler:

3 fincan un
3 fincan þeker
1 litre süt
125 gram margarin
Vanilya
Diðer Malzemeler;
Bir poþet kremþanti
Bir paket petibör bisküvi
Bir paket meyve sosu

Hazýrlanýþý:

Bir litre süt þeker ile kaynatýlýr. Margarin ve 3 fincan un baþka bir tencerede kýsýk ateþte kavrulur. (fazla kavrulmamasýna dikkat edin aksi takdirde tavukgöðsünün rengi beyaz olmaz.) Kaynamýþ þekerli sütü azar azar unun üzerine ilave ederek karýþtýrýn. Bu arada topak topak olmamasýna dikkat edin. Bir taþým kaynattýktan sonra ocaðýn altýný kapatýn.

Üzeri köpük köpük olana kadar mikser ile çýrpýn. Bu arada kremþantiyi süt ile çýrparak hazýrlýyoruz ve dolaba soðumaya býrakýyoruz. Ayný zamanda meyveli sosumuzu da arkasýnda yazan tarife göre hazýrlayýp soðumaya býrakýyoruz. Servis yapacaðýmýz tepsinin içerisine bir sýra bisküvi dizilir. Üzerine tavukgöðsünün yarýsý dökülür.

Bir sýra daha bisküvi dizilir kalan tavukgöðsü bisküviler kapanacak þekilde sürülür. Tavukgöðsünün üzeri önceden hazýrlanmýþ kremþanti ile kapatýlýr. En üstüne ise önceden hazýrlayýp soðumaya býraktýðýmýz meyve sosu dökülür buzdolabýnda soðumaya býrakýlýr. Ýsteðe göre meyveler ile de süslenebilir. Servis tabaklarýna konulup afiyetle yenir.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen