ARA

Ballý Dondurma

Ballý Dondurma Önce bütün meyveleri soyup, kuþbaþý et formunda doðrayalým ve bir tencerenin içine yerleþtirelim.


Malzemeler:

2 poþet kremþanti ve 2 su bardaðý süt
1 adet elma
1 adet armut
1 adet muz
1 adet þeftali
5 adet kayýsý
6 yemek kaþýðý bal
Ya da mevsimine göre bulabileceðiniz bütün meyveleri kullanabilirsiniz

Hazýrlanýþý:

Önce bütün meyveleri soyup, kuþbaþý et formunda doðrayalým ve bir tencerenin içine yerleþtirelim. Ocaðýn üstüne oturtup, orta ýsýlý ateþte piþmeye býrakalým. Bu arada 6 yemek kaþýðý balý da içine ekleyelim. Öte yandan derin ve geniþ bir kase içinde iki poþet kremþantiyi 2 su bardaðý sütle iyice çýrparak, katý kývamda bir krema elde edelim. Sonra buzdolabýna yerleþtirerek, bekletelim. Þimdi de ocaðýn üzerinde kaynayýp, yaklaþýk 15-20 dakikada iyice yumuþayan ballý meyvelerimizin altýný söndürüp, soðumaya býrakalým.

Ýyice soðuyan meyveleri en iyisi bir mutfak robotuna boþaltarak ya da bir el blenderýyla püre olacak þekilde ezelim. Buzdolabýndan krem þantiyi çýkaralým, içine ballý meyve püresini boþaltýp, iyice karýþtýralým. Artýk ballý dondurmamýzý buzluða yani derin dondurucuya atabiliriz. Ertesi gün kaþýkla çýkararak kaselere ya da kadehlere paylaþtýralým. Üzerine dövülmüþ fýndýk, badem, ceviz ya da rende çikolata gibi süslemeler yaparak servise sunalým.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen