ARA

Nar Tatlýsý

Nar Tatlýsý 1 paket kýzarmýþ ekmeði fýrýn kabýna dizin. Kýzarmýþ ekmeði ýslatmak için tavaya 1 su bardaðý pekmezi alýn.


Malzemeler:

1 p. kýzarmýþ ekmek
Islatmak Ýçin;
1 su b. pekmez
2 su b.su
Muhallebisi Ýçin;
4 su b. süt
2 silme çorba k.un
1 çorba k. niþasta
1 p. vanilya
1 su b. toz þeker
1 paket toz þanti
1,5 su b. süt

Hazýrlanýþý :

1 paket kýzarmýþ ekmeði fýrýn kabýna dizin. Kýzarmýþ ekmeði ýslatmak için tavaya 1 su bardaðý pekmezi alýn. Pekmezin üzerine 2 su bardaðý sýcak su ilave edin birlikte kaynatýn. Fýrýn kabýna dizilmiþ olan kýzarmýþ ekmeklerin üzerine sýcak olarak pekmezli suyu ilave edip ekmekleri ýslatýn. Þantisi için bir kapta 1 paket toz þanti ile 1.5 su bardaðý sütü çýrpýn.

Muhallebesi için tencereye 4 su sütü alýn. Sütün üzerine 2 çorba kaþýðý silme unu ilave edin. Üzerine 1 çorba kaþýðý niþasta 1 paket vanilya,1 su bardaðý toz þeker ilave edin. Muhallebiyi sürekli karýþtýrarak piþirin. Þantiden 1 çorba kaþýðý alýp kremanýn içine ilave edip karýþtýrýn. Kýzarmýþ ekmeklerin üzerine muhallabeyi ilave edin. Muhallebi soðuduktan sonra üzerine þanti sürün. Üzerine nar tanesi ilave edin. Nar yaðdý tatlýsýný soðduktan sonra servis edin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen