ARA

Krokanlý Parfe

Krokanlý Parfe Viþnelerin çekirdeklerini çýkarýp ince ince kýyýn. Konyakla karýþtýrýp 1 saat bekletin.


Malzemeler:

3 Çorba Kaþýðý Konyak
3 Yumurta Aký
7 Kahve Fincaný Pudra Þekeri
400 gr Kremþanti
100 gr Fýndýklý Krokan
300 gr Böðürtlen
6 Kokteyl Kiraz
2 Tatlý Kaþýðý Kýyýlmýþ Þam Fýstýðý
100 gr Viþne

Hazýrlanýþý:

Viþnelerin çekirdeklerini çýkarýp ince ince kýyýn. Konyakla karýþtýrýp 1 saat bekletin. Yumurta aký ile 5 kahve fincaný pudra þekerini köpük halini alýncaya kadar çýrpýn. Kremþantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazýrlayýp yumurtalý karýþýma ekleyin. Viþne ve krokanlarý ilave edin. Dikdörtgen þeklindeki bir kalýbý soðuk su ile durulayýp þeffaf folyo ile kaplayýn. Kremalý karýþýmý kalýbýn içine dökün.

Üzerini bir býçak yardýmý ile düzeltin. Buzlukta en az 5 saat bekletin. Böðürtlenleri bir tencerede ýsýtýp süzgeçten geçirin. Püreyi kalan pudra þekeri ile tatlandýrýn. Parfeyi buzluktan alýp 30 dakika kadar buzdolabýnda bekletin. Kalýptan çýkarýp üzerindeki folyoyu alýn. Parfeyi dilimleyin. Her bir servis tabaðýna 2 çorba kaþýðý böðürtlen püresi koyun. Ýkiþer dilim parfe ekleyin. Kokteyl kirazý ve þamfýstýðý ile süsleyin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen