ARA

Malta Köþkü

Malta Köþkü Cam kaseye erikleri yerleþtirin. Baþka bir kapta süt, irmik, þeker, vanilya ve margarini çýrpýp, kýsýk ateþte koyulaþana kadar piþirin.


Malzemeler:

10 Malta Eriði
1 kg Süt
1 Su Bardaðý Ýrmik
1 Su Bardaðý Tozþeker
6 Kakaolu Bisküvi
100 gr Margarin
Vanilya
Sos Malzemesi;
1 Su Bardaðý Süt
1 Su Bardaðý Su
1.5 Çorba Kaþýðý Mýsýr Niþastasý
1.5 Çorba Kaþýðý Kakao

Hazýrlanýþý:

Cam kaseye erikleri yerleþtirin. Baþka bir kapta süt, irmik, þeker, vanilya ve margarini çýrpýp, kýsýk ateþte koyulaþana kadar piþirin. Piþirdiðiniz karýþýmýn yarýsýný eriklerin üzerine dökün. Kakaolu bisküvileri yerleþtirip kalan sütlü karýþýmý bisküvilerin üzerine dökün. Pastayý bir gece buzdolabýnda bekletin. Sos malzemesi için su ile niþastayý eritin. Kakao ve süt ilave edip koyulaþýncaya kadar piþirin. Sos ýlýnýnca pastanýn üzerine gezdirip servis yapýn. Malta köþkü için hazýrladýðýnýz bu sosu dondurma ve parfelerde de kullanýlabilirsiniz. Sosu önceden hazýrlayýp, buzdolabýnda sakladýðýnýzda üstü kaymaklanmaz. Yapacaðýnýz tatlýnýn cinsine göre sosun içine bir miktar þeker de ilave edilebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen