ARA

Creme Brulee

Creme Brulee Süt, krema ve vanilyayý bir tencereye alýp kaynayana kadar karýþtýrarak piþirin.


Malzemeler:

3 + 1/4 kutu hazýr krema (750 ml)
1 su bardaðý süt (250 ml)
12 yumurta sarýsý (ya da 6 yumurta sarýsý ve 1 çay bardaðý + 1 yemek kaþýðý (40 gr.) niþasta)
150 gr. toz þeker (1 su bardaðýndan 1 parmak kadar eksik)
2 paket toz vanilya ya da 1 adet çubuk vanilya
Üzerine serpmek için toz þeker

Hazýrlanýþý:

Süt, krema ve vanilyayý bir tencereye alýp kaynayana kadar karýþtýrarak piþirin. (çubuk vanilya kullanacaksanýz, vanilyayý uzunlamasýna ikiye bölün, içini býçakla kazýyarak karýþýma ekleyin. Kabuklarýný da karýþýma atýn ama daha sonra çýkarmanýz lazým. Çubuk vanilya yoðun bir koku ve aroma veriyor, aktarlarda bulabilirsiniz tavsiye ederim.) Ayrý bir kapta toz þeker ve yumurta sarýlarýný (12 yumurta sarýsý yerine 6 yumurta sarýsý ve niþasta kullanacaksanýz niþasta, þeker ve yumurta sarýlarýný)mikserle krema haline gelene kadar iyice çýrpýn. Kaynayan sütlü karýþýmýn yarýsýný bu yumurtalý karýþýma ekleyerek bir süre daha çýrpýn. Ocakta kaynamakta olan kalan sütlü karýþýma yumurtalý karýþýmýn tamamýný ekleyin, birkaç dakika daha karýþtýrarak piþirdikten sonra ateþi kapatýn.
Fýrýnýnýzý 120 dereceye ayarlayýn.

Hazýrladýðýnýz muhallebiyi süzgeçten geçirip pürüzsüzleþtirin. Isýya dayanýklý kaplara (sufle kaplarý olabilir) paylaþtýrýn. Sufle kaplarýný fýrýn tepsisine yerleþtirin. Fýrýn tepsisine su ekleyerek (benmari usulü) creme brulee’lerinizi önceden ýsýtýlmýþ 120 dereceli fýrýnda yaklaþýk 1 saat piþirin. Servisten önce her bir kasenin üzerine bir miktar toz þeker serperek isterseniz fýrýnýn ýzgara ayarýnda þekerler altýn sarýsý renk alana kadar bekletin, isterseniz de ocak çakmaðý kullanarak þekerleri ateþte hafifçe yakýn. Çok kararmasýn, altýn sarýsý renk iyidir. Ilýk ya da soðuk servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen