ARA

Baklava

Baklava Yumurtayý, sütü, sývý yaðý, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoðurma kabýna boþaltýn ve alabildiðince un ekleyerek ortalama yumuþaklýkta bir hamur elde edinceye kadar yoðurunuz.


Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardaðý süt
1 su bardaðý sývý yað
1 adet kabartma tozu
1 tatlý kaþýðý sirke
Yarým çay kaþýðý tuz
Un
Kýrýlmýþ ceviz ya da fýndýk
200 gr margarin
Niþasta
Þerbeti için;
4 bardak þeker
5 bardak su
Bir kaç damla limon suyu

Hazýrlanýþý:

Yumurtayý, sütü, sývý yaðý, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoðurma kabýna boþaltýn ve alabildiðince un ekleyerek ortalama yumuþaklýkta bir hamur elde edinceye kadar yoðurunuz. Hazýrladýðýnýz hamuru 30 eþit parçaya bölünüz. Bu parçalarý tek tek tabak büyüklüðünde açarak aralarýna niþasta serpip 10 ar

10 ar üst üste koyun. 10 arlý olarak grupladýðýmýz bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardýmý ile tepsi büyüklüðüne getirin ve aralarýna ceviz ya da fýndýk serperek üst üste yerleþtirin. Dilediðiniz þekilde kesin ve üzerine her yerine eþit þekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiþ yaðý dökün. Artýk fýrýna koyabilirsiniz.

Þerbetin yapýlýþý; 4 bardak þeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dk kaynattýktan sonra alýn. þerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dk daha kaynatýn. Soðuk baklavanýn üzerine sýcak þerbeti dökün.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen