ARA

Dilber Dudaðý

Dilber Dudaðý Unun ortasýný havuz gibi açýp yumurta, süt, sývý yað, sirke ve tuzu ekleyin. Hepsini karýþtýrýp özlü bir hamur yoðurun.


Malzemeler:

2 yumurta
1 çay bardaðý sývý yað
1 su bardaðý süt
1 çorba kaþýðý sirke
1 fiske tuz
4 su bardaðý baklavalýk un, elenmiþ
250gr niþasta; açmak için
200gr ceviz veya fýndýk, iri dövülmüþ
1,5 paket tereyaðý (teyzem 1 paket kullanmýþ)
1 yumurtanýn aký
Þerbet:
5 su bardaðý toz þeker
4 su bardaðý su
1 tatlý kaþýðý limon suyu

Hazýrlanýþý:

Unun ortasýný havuz gibi açýp yumurta, süt, sývý yað, sirke ve tuzu ekleyin. Hepsini karýþtýrýp özlü bir hamur yoðurun. Hamurdan ceviz iriliðinde 20 parça koparýp beze yapýn. Üzerlerine nemli bir bez örterek bezeleri yarým saat dinlendirin. Bezeleri niþasta serpilmiþ zemine koyun. Üzerlerine tekrar niþasta serpin. Her birini servis tabaðý büyüklüðünde açýn. (o kadar büyük açamýyorsanýz tatlý tabaðý büyüklüðünde de açabilirsiniz).

Açtýklarýnýzýn üzerine niþasta serpin. 10 yufkayý üst üste koyup hep birlikte mümkün olduðunca büyüterek ve devamlý alt üst ederek açýn. (alt üst etmezseniz alttaki yufkalar küçük kalýr.)
açtýðýnýz onlu gruptan su bardaðý ile yuvarlaklar kesin. Cevizi yumurta aký ile karýþtýrýn. Yuvarlaklarýn bir kenarýna cevizli harçtan koyun. Diðer kenarýný hafifçe bastýrarak üzerine kapatýn. Kalan bezeleri de ayný þekilde açýp hazýrlayarak hepsini hafif yaðlanmýþ tepsiye dizin.

Tereyaðýný eritip 1 dakika kaynatýn. Kaynar haldeki yaðý kaþýk yardýmýyla tatlýlarýn üzerine gezdirin. (yaðýn tortusunu kesinlikle kullanmayýn) 170C fýrýnda altlarý ve üstleri kýzarana kadar piþirin. Bu arada þerbet için þekeri ve suyu 10 dakika kaynatýn. Ocaktan indirmeden hemen önce limon suyunu ekleyip ýlýnmasýný saðlayýn. Fýrýndan çýkardýðýnýz tatlýlar ýlýnýnca yine ýlýk haldeki þerbeti üzerlerine gezdirin. Tatlýlar þerbeti çekene kadar tepsinin üzeri kapalý halde bekletin.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen