ARA

Helva Soslu Tatlý

Helva Soslu Tatlý 1 adet yumurta, 2 kaþýk yoðurt, 1 bardak yað kabartma tozu içine katýlarak kulak memesi kývamýnda yoðrulur.


Malzemeler:

1 Adet yumurta
2 çorba kaþýðý yoðurt
1 su bardaðý sývý yað
2 kaþýk ceviz
Kabartma tozu
Yeterince un
Þerbet Ýçin;
4 bardak eker
5 bardak su
¼ limon suyu
Sosu Ýçin;
200 gr. Vanilyalý helva
100 gr margarin
1 su bardaðý su
1.5 kaþýk eker
2 kaþýk kakao

Hazýrlanýþý:

1 adet yumurta, 2 kaþýk yoðurt, 1 bardak yað kabartma tozu içine katýlarak kulak memesi kývamýnda yoðrulur. Bu sýrada 2 kaþýk ezilmiþ cevizi üzerine ekleyerek yoðurma iþlemini bitirin. Daha sonra hamurdan kurabiye yapar gibi parçalar kopartýp ovalayýn. Elinizde ovaladýðýnýz parçalarýn üstüne parmaðýnýzla çok hafif üstü çukur kalacak þekilde bastýrýn.

Tepsiye koyarak fýrýnda (200 derece) kýzarýncaya kadar piþirin. Fýrýndan çýkartýp daha önce hazýrladýðýnýz þerbeti üzerine dökün. Tatlýyý þerbetini çekmeye býrakýn. Bir tencereye 1 bardak su, helva yað, kakao ekeri ilave ederek sosu kýsýk ateþte helvayý ezerek piþirin. Hafif koyu kývamdaki sosu þerbeti emen tatlýnýn üzerine dökün. Üzerine isteðe göre ceviz veya hindistan cevizi koyarak süsleyin. Daha sonra dolaba kaldýrarak soðumaya býrakýn.

Afiyet Olsun.




COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen