ARA

Kazandibi

Kazandibi Bir tencereye bir bardak un eleyin. 1,5 bardak þeker koyun. Üzerine 1 lt soðuk sütü yavaþ yavaþ ekleyin. Ateþe koyup muhallebi kývamýna gelene kadar karýþtýrarak piþirip ateþten alýn.


Malzemeler:

1 su bardaðý un
1.5 su bardaðý þeker
1 lt süt
1 paket vanilya
50 gr margarin
100 gr ince kýyýlmýþ fýndýk içi
2 yemek kaþýðý kakao
2 yemek kaþýðý pudra þekeri

Hazýrlanýþý:

Bir tencereye bir bardak un eleyin. 1,5 bardak þeker koyun. Üzerine 1 lt soðuk sütü yavaþ yavaþ ekleyin. Ateþe koyup muhallebi kývamýna gelene kadar karýþtýrarak piþirip ateþten alýn. Vanilya ve yaðý koyup mikserde 5 dakika çýrpýn.Büyük fýrýn tepsisine 2 kaþýk kakaoyu her tarafýný kaplayacak þekilde eleyin.

Üzerine pudra þekeri eleyin. Üzerine de kýyýlmýþ fýndýklarý serpin. Muhallebiyi bu tepsiye yayarak dökün. Ýyice soðuduktan sonra rulo þeklinde sarýn. Tek kiþilik servis yapýlacak þekilde kesin. 1 tepsi 4-5 kez sarýlabilir. Her ruloyu arzuya göre 3 veya dört parçaya keserek servise sunun.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen