ARA

Bayram Lokmasý

Bayram Lokmasý Bir tencerede süt, margarin, tuz ve þekeri sürekli karýþtýrarak kaynatýn. Unu ekleyip iyice karýþtýrarak piþirmeye devam edin.


Malzemeler:

Hamur için:
250 ml süt
100 gr margarin
Bir tutam tuz
1 tatlý kaþýðý tozþeker
250 gr un
7 yumurta
Yaðlý kaðýt veya fýrýn piþirme kaðýdý
Bir miktar margarin
Kýzartmalýk yað
Þerbet için:
200 gr tozþeker
400 ml su
Yarým limonun suyu

Hazýrlanýþý:

Bir tencerede süt, margarin, tuz ve þekeri sürekli karýþtýrarak kaynatýn. Unu ekleyip iyice karýþtýrarak piþirmeye devam edin. Tenceredeki karýþým bir topak halini alýncaya kadar piþirmeye devam edin. Karýþýmý bir kaseye alýp ýlýnmasýný bekleyin. 1 yumurta ekleyip iyice karýþtýrýn. Diðer yumurtalarý tek tek karýþýma ekleyin. Yumurtalarý tamamýyla karýþýma yedirip yumuþak bir hamur elde edin.

Yaðlý kaðýdý 15 X 15 santimetre büyüklüðünde kesip üzerine margarin sürün. Buzdolabýnda bekletip yaðýn katýlaþmasýný saðlayýn. Hamuru bir sýkma torbasýna doldurup karýþýmý yaðlý kaðýtlarýn üzerine eþit büyüklükte halkalar halinde sýkýn. Kýzartmalýk yaðý kýzdýrýn. Lokmalarý yaðlý kaðýt eþliðinde yaða atýn. Kaðýdý lokmalardan ayýrýp yaðýn içinden alýn.

Lokmalarý 6 dakika kadar piþirin. Piþme süresini son 3 dakikasýnda yaðýn içindeki lokmalarý ters çevirin.Lokmalarý yaðdan alýp kaðýttan bir mutfak havlusunun üzerinde yaðýný çektirin. Þerbet için þeker ve suyu, limon suyu eþliðinde kýsýk ateþte kaynatýn. Þerbet kývamýna gelince ocaktan alýn. Soðumuþ olan lokmalarý sýcak þerbete batýrýn. Veya þerbeti lokmalarýn üzerinde gezdirin. Malzemelerden biri mutlaka soðuk diðeri sýcak olmalý. Aksi halde lokma þerbetini çekmez veya þerbeti çok çektiði için parçalanýr.

Not:Bayram lokmalarýna þerbet hazýrlamak yerine üzerlerine sürülmek üzere glasür de hazýrlayabilirsiniz. Bunun için 200 gr pudra þekerini yarým limonun suyu ile karýþtýrýn. Piþmiþ ve ýlýk olan lokmalarýn üzerine pudra þekerini sürün ve katýlaþmasýný bekleyin. Ayrýca lokmalarýn üzerine çikolatalý sos da sürebilirsiniz. 200 gr çikolatayý benmari usulü eritip soðumuþ olan lokmalarýn üzerlerine sürün ve çikolatanýn katýlaþmasýný bekleyin.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen