ARA

Cevizli Baklava

Cevizli Baklava Unu hamur yoðurma kabýna alýp kabartma tozu, yoðurt, sývýyað ve yumurtayý ilave ederek karýþtýrýn. Suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoðurun.


Malzemeler:

3 su bardaðý un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardaðý sývýyað
1 çay bardaðý yoðurt
1 yumurta
1 çay bardaðý su
1 su bardaðý niþasta
1 su bardaðý pirinç unu
250 gr tereyaðý
350 gr çekilmiþ ceviz
Þerbet için:
5 su bardaðý tozþeker
3.5 su bardaðý su
Yarým limonun suyu

Hazýrlanýþý:

Unu hamur yoðurma kabýna alýp kabartma tozu, yoðurt, sývýyað ve yumurtayý ilave ederek karýþtýrýn. Suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoðurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.

Niþasta ile pirinç ununu bir kapta harmanlayýn. Hamurdan eþit büyüklükte 30 beze hazýrlayýn. Tezgâhý unlayýn, her bezenin üzerine niþastalý pirinç unu serperek 8-10 santim çapýnda açýn.
Yufkalarý 10'ar 10'ar üst üste yerleþtirip 3 hamur grubu hazýrlayýn. Her birini tepsi büyüklüðünde açarak kalýn bir yufka haline getirin ve 20 dakika dinlendirin.

Fýrýn tepsisini yaðlayýn. Tereyaðýný eritip ýlýnmaya býrakýn. Birinci gurup yufkayý tepsiye yayýn. Üzerine 1 çorba kaþýðý tereyaðý gezdirip ceviz serpin. Ýkinci gurup yufkayý üzerine yayýn. Eritilmiþ tereyaðý gezdirip ceviz serpin ve son yufka gurubunu yayýn. Baklava þeklinde dilimleyin. Kalan tereyaðýný baklavanýn üzerine gezdirin.

Önceden ýsýtýlmýþ 150 dereceye ayarlý fýrýnda 45 dakika piþirin. Üzeri kýzarýnca fýrýndan alýp soðumaya býrakýn. Þerbeti hazýrlamak için; Tozþeker ve suyu tencerede kaynatýn. Limon suyunu ekleyip bir taþým daha kaynattýktan sonra ateþten alýn. Sýcak þerbeti soðuk baklavanýn üzerine dökün. Þerbetini iyice çekmesi için bir gece bekletin.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen