ARA

Sýcak Çikolatalý Tart

Sýcak Çikolatalý Tart Kahve sosu için 2 su bardaðý su ve þekeri karýþtýrýp, kaynatalým. Kahve tanelerini ekleyip, ateþi kýsalým. 4 dakika daha piþirip, soðutalým.


Malzemeler:

150 gr. margarin
3 çorba kaþýðý pudra þekeri
1 adet yumurta
1/2 paket vanilya
1,5 su bardaðý un
Kahve sosu için:
2 su bardaðý tozþeker
2 çorba kaþýðý tane kahve
Ýç malzemesi için:
250 gr. bitter çikolata
150 gr. beyaz çikolata
100 gr. tereyaðý
1 su bardaðý pudra þekeri
3 adet yumurta
4 adet yumurta sarýsý

Hazýrlanýþý:

Kahve sosu için 2 su bardaðý su ve þekeri karýþtýrýp, kaynatalým. Kahve tanelerini ekleyip, ateþi kýsalým. 4 dakika daha piþirip, soðutalým. Margarin, pudra þekeri, yumurta ve vanilyayý karýþtýralým. Unu ilave edelim. Fazla yoðurmadan, parmak uçlarýyla hamur haline getirelim. Hamuru üç parçaya ayýralým. Her parçayý 3/1′ini ayýrdýktan sonra hafif unlayarak, tart kalýbý büyüklüðünde açalým.

Yaðlanmýþ küçük tart kalýplarýnýn dibine koyalým. Ayýrdýðýmýz hamurdan uzun yassý þeritler yapýp, kalýplardaki hamurlarýn kenarlarýna yerleþtirelim. Hamuru 180 derece ýsýtýlmýþ fýrýnda 10 dakika piþirip, soðumaya býrakalým. Ýç malzemesi için, çikolatayý küçük parçalara ayýralým, tereyaðýný ekleyip, benvari usulü eritelim.

Yumurtalarý, pudra þekerini ve yumurta sarýsýný sertleþinceye kadar çýrpalým. Ilýk çikolata karýþýmýný ekleyip karýþtýralým. Karýþýmý tartlarýn içine dökelim. 200 derece ýsýtýlmýþ fýrýnda 8 dakika piþirelim. Tartý sýcak olarak yanýnda kahve sosu ile servis yapalým.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen