ARA

Havuçlu Sufle (6 Kiþilik)

Havuçlu Sufle (6 Kiþilik) Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doðrayýn.


Malzemeler:

3 havuç
2 patates
2 yumurta
Yarým su bardaðý rendelenmiþ kaþarpeyniri
2 çay kaþýðý muskat
2 çorba kaþýðý sývýyaðý
1 kahve fincaný un
1 su bardaðý süt
1 tutam tuz, karabiber

Hazýrlanýþý:

Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doðrayýn. Tuzlu kaynar suda yumuþayýncaya kadar haþlayýp püre halinde ezin. 1 tutam tuz, karabiber, muskat ve peyniri ilave edip karýþtýrýn ve soðumaya býrakýn.

Beþamel sos için; 2 kaþýk sývýyaðý tavada kýzdýrýp unu pembeleþtirin. Sütü azar azar ekleyip hafifçe koyulaþana kadar kýsýk ateþte karýþtýrarak piþirin. Tuz ve karabiberle tatlandýrýp ocaktan alýn. Ilýnýnca püreye ekleyip iyice karýþtýrýn.

Yumurtalarýn aklarýný sarýlarýndan ayýrýn. Yumurta sarýlarýný patatesli karýþýma ekleyip karýþtýrýn. Aklarý ayrý bir kapta 1 tutam tuzla kar halinde çýrpýp karýþýma ilave edin.

Altý küçük sufle kalýbýný hafifçe yaðlayýp hazýrladýðýnýz karýþýmý paylaþtýrýn. Önceden ýsýtýlmýþ 200 dereceye ayarlý fýrýnda 30 dakika piþirin. Fýrýndan alýp hemen servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen