ARA

Pikan Cevizli ve Muzlu Cupcake

Pikan Cevizli ve Muzlu Cupcake Oda sýcaklýðýnda bekletilmiþ, yumuþak kývamdaki tereyaðý ve þekeri derin bir kabýn içerisinde karýþtýrarak kabarmasýný saðlayýn.


Malzemeler:

120 gr. un
100 gr. tereyaðý
100 gr. pikan cevizi
80 gr. toz þeker
2 adet olgun muz
2 yumurta
50 ml. süt
½ çay kaþýðý vanilya
1 çay kaþýðý tarçýn
2 çay kaþýðý kabartma tozu
½ çay kaþýðý tuz

Hazýrlanýþý:

Yumurtalarý tek tek ilave ederek karýþýma yedirin. Vanilya ve kabuklarýný soyup ezdiðiniz muzlarý da ekleyip karýþtýrýn. Ardýndan süt, un, kabartma tozu ve tarçýný ekleyip kýsa süre karýþtýrmaya devam edin.

Pikan cevizlerinin yarýsýný karýþýma ekleyin. Fýrýn tepsisine aralýklý olarak dizdiðiniz cupcake kaðýt kalýplarýný içerisine yemek kaþýðý yardýmýyla karýþýmý paylaþtýrýn. Kalan pikan cevizlerini keklerin üzerine serpiþtirin. Önceden ýsýtýlmýþ 170 °C fýrýnda 18-20 dakika piþirin. Oda sýcaklýðýnda soðumaya býrakýn. Ilýk servis edin ya da soðuduktan sonra üzeri kaplý bir þekilde oda sýcaklýðýnda iki gün muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen