ARA

Bayram Ýçin Sarma Tatlýsý

Bayram Ýçin Sarma Tatlýsý Þerbeti için önce sekeri ve suyu tencereye alýp 15 dakika yüksek ateþte kaynatýyoruz limonun suyunu da koyup 10 dakika daha kýsýk ateþte kaynatýp þerbetinizi ocaktan alýp soðumaya býrakýyoruz.


Malzemeler:

1,5 paket baklavalýk yufka ( 750 veya 800 gr )
1,5 su bardaðý ceviz içi
50 gr eritilmiþ tereyaðý
1 su bardaðýndan biraz az sývýyaðý
Üstüne dökmek için
1,5 su bardaðý kadar sývý yað
Þerbeti için
6 su bardaðý toz þeker
6 su bardaðý su
1 çay kaþýðý limonun suyu

Hazýrlanýþý:

Cevizleri mutfak robotundan çekin veya merdaneyle biraz ezin,hurmalarýn çekirdeklerini çýkarýp uzunlamasýna 4 parçaya bölün veya küçük küçük doðrayýn. 3 tane yufkayý aralarýný sývýyað ve tereyaðý karýþýmý ile yað sürün üst üste koyun üzerine tereyaðý ve   sývý yað karýþýmýný fýrça yardýmý ile sürün ve yufkanýn uç kýsmýna ceviz ve hurma yerleþtirin hafif sýkarak rulo yapýn.büyük fýrýn tepsisi dolana kadar ayný iþlemi tekrarlayýn. Yaðlanmýþ fýrýn tepsisine dizin keskin bir býçakla dilimlere kesin. Sývý yaðý Hurma tatlýsýnýn her tarafýna eþit gelecek þekilde üzerine dökün veya fýrçayla sürün ve 200 derece fýrýnda güzelce kýzarana kadar piþirin. Hurma tatlýsýný fýrýndan çýkardýktan sonra ilk sýcaklýðý çýkýnca soðuk þerbetini dökün tatlýnýz þerbetini çekip iyice soðuduktan sonra servis yapabilisiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen