ARA

Dondurmalý Siyah&Beyaz Kurabiye

Dondurmalý Siyah&Beyaz Kurabiye Orta boy bir tencerede, kakao tozu ile krema birleþtirin. Orta-yüksek ateþte karýþýmý çýrparak iyice erimesini saðlayýn.


Malzemeler:

Dondurma
2 su bardaðý krema (2 ye bölün)
3 yemek kaþýðý koyu kakao tozu
5 gram kýyýlmýþ sütlü çikolata,
1 su bardaðý süt
1/2 su bardaðý þeker
Bir çimdik tuz
5 büyük yumurta sarýsý
1/2 çay kaþýðý vanilya
1 çay kaþýðý mahlep

Hazýrlanýþý:

Isýyý azaltýn, sürekli çýrparak prüzsüz hale getirin, kalan diðer kremayý ekleyin. Blanderdan geçirin yada karýþýmý baþka bir kaba süzün. Orta-yüksek ateþte ayný tencerede, mahlep, süt, þeker ve tuzu karýþtýrýn. Baþka bir kapta yumurta sarýsýný çýrpýn, yavaþ yavaþ süt karýþýmýný yumurtanýn içine dökün ve çýrpmaya devam edin ve sürekli karýþtýrýn. Pürüzsüz ve balanderdan geçirilmiþ ya da süzülmüþ çikolatalý karýþýmý yumurtalý karýþýmla birleþtirin, karýþtýrmaya devam edin. Vanilya özü ekleyin.

sýký kapaklý bir plastik kab içine karýþýmý dökün. Soðumasýný bekleyin ve sonra buzluða yerleþtirin. 2 saat aralýklarla sürekli karýþtýrarak istedðiniz dondýurma kývamýna gelinceye kadar karýþtýrýn, sonra da servis yapýn.

Kurabiye
2/3 su bardaðý ayran

2 çay kaþýðý vanilya 

11 yemek kaþýðý tuzsuz tereyaðý,yumuþatýlmýþ

1 su bardaðý toz þeker 

2 büyük yumurta

1/2 su bardaðý un

1 çay kaþýðý kabartma tozu

1 çay kaþýðý tuz 

1 fincan mahlep 


Çikolatalý & Vanilyalý Dondurma

3 su bardaðý pudra þekeri

2 yemek kaþýðý light mýsýr þurubu 

2 çay kaþýðý taze sýkýlmýþ limon suyu 

1 çay kaþýðý vanilya

2-4 yemek kaþýðý su 

1.3 bardak koyu kakao tozu

Hazýrlanýþý:
350 derece fýrýný ýsýtýn. Ayran ve vanilyayý karýþtýrarak bir kenera alýn.Tereyaðý ve þekeri elektrikli mikserle yaklaþýk 5 dakika kadar orta-yüksek hýzda karýþtýrýn. Yumurtalarý ekleyin 2-3 dakika daha çýrpýn. Küçük bir kapta, un, kabartma tozu ve tuzu birleþtirin. Yarýsýný ayýrýn. Düþük hýzda bir mikser ile, unlu karýþýma vanilya ve ayran karýþýmýný dökün. karýþtýrmaya devam edin ve geriye kalan unlu karýþýmýda ekleyin.
Fýrýn tepsisine yapýþmamasý için parjömen kaðýdý serin ya da yaðlayýn. Bir kaþýk yardýmýyla karýþýmý tepsiye yerleþtirin. karýþým yayýlmaya meyilli olduðu için aralýklarýna dikkat edin. 12 ila 13 dakika boyunca kurabiyeleri piþirin.

Son yapýlýþ:

Büyük bir kasede toz þeker, mýsýr þurubu, limon suyu, vanilya özü ve 1 yemek kaþýðý suyu karýþtýrýn. Karýþým hala biraz kalýn ise 1 çorba kaþýðý su ekleyin. Baþka bir kaseye karýþýmýn yarýsýný aktarýn ve kakao tozu ile çýrpýn. 2 yemek kaþýðý su ekleyin koyu çikolata týplý vanilyalý karýþým kývamýnda olmalý.
kurabiyelerin üzerine hazýrladýðýnýz sýrý dökün.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen