ARA

Pudingli Bal Kabaðý Pastasý

Pudingli Bal Kabaðý Pastasý Öncelikle bisküvümizi kýrarak robotta incecik çekelim.


Malzemeler:

8-10 dilim kalmýþ bal kabaðý tatlýsý
5 çorba kaþýðý niþasta
1 paket yulaflý ya da kavrulmuþ bisküvi
1 çorba kaþýðý eritilmiþ tereyaðý (50gr.)
½ paket vanilyalý puding
Puding piþirmek için ölçüsünde süt
1 çorba kaþýðý pirinç unu
1 su bardaðý Hindistan cevizi
Süslemek için þekerleme veya yeþil fýstýk
24 cm çaplý kalýp

Hazýrlanýþý:

Eritilmiþ tereyaðýný karýþtýrarak kalýbýmýzýn tabanýna bastýrarak yayalým. Bal kabaðý tatlýmýzý blenderden geçirelim. Az su ile incelttiðimiz niþastayý ilave ederek piþirelim. Yeterince katýlaþtýðýnda bisküvilerin üzerine döküp spatula yardýmý ile yayalým. Ýlk sýcaklýðý geçtiðinde buzdolabýna kaldýralým (Ýstersek bu aþamada Hindistan cevizi döküp puding piþirmeden, küçük küçük keserek lokum þeklinde sunabiliriz). ½ paket pudingimizi paket ölçüsünün yarýsý kadar süt ile piþirelim.

Karýþtýra, karýþtýra kýsýk ateþte piþirdiðimiz pudinge 1 kaþýk pirinç unu ilave edelim. Kývam aldýðýnda ocaðý kapatalým. Buzdolabýndan tatlýmýzý alýp pudingi ýlýtarak tatlýmýzýn üzerine dökelim. Yine 5-10 dk bekleterek buzdolabýna kaldýralým. Ertesi gün ya da en az 4-5 saat sonra üzerine Hindistan cevizi serpelim. Dilimleyerek servise alalým. Þekerlemeler, yeþil fýstýk ve yine Hindistan cevizi ile süsleyelim.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen