ARA

Balkabaklý Yýlbaþý Pastasý

Balkabaklý Yýlbaþý Pastasý Varsa çam aðacý þeklindeki kek kalýbýnýzý yaðlayýn (yoksa problem etmeyin dikdörtgen þeklinde piþirdiðiniz pansipanyanýzý çam aðacý kelinde kesebilirsiniz.)


Malzemeler:

1 paket krem þanti
1 çay bardaðý soðuk süt
Bir miktar Balkabaðý püresi
Pandispanya Ýçin
5 adet yumurta
3 kahve fincaný tozþeker
4 kahve fincaný un
1 paket þekerli vanilin
Süslemesi için
Bir miktar Þeker hamuru

Hazýrlanýþý:

Toz þeker ve oda sýcaklýðýndaki yumurtalarý derin ve geniþ bir kapta þeker tamamen eriyene ve yumurtalar iyice kabarana kadar çýrpýn. Karýþýmý alttan üste doðru yavaþça karýþtýrarak önce unu daha sonrada vanilyayý elerek ekleyin. Karýþýmý kalýba döküp önceden ýsýtýlmýþ 180 derece frýnda üzeri iyice pembeleþene kadar piþirin. Kekiniz soðurken kremþantinizi sütle yoðun bir krema olana kadar çýrpýn. Keki kalýptan çýkartýn ve 2’ye bölün önce kapak pürenizi sonrada kremþantinizi 1 kat sürün. Kalan kremþanti ile pastanýzýn üstünü kaplayýn ve 1 saat kadarbuzolabýnda dinlendirin. Þeker hamurunu istediðiniz renklerde gýda boyasý ile renklendirin. Tezgaha buðday niþastasý serpin ve þeker hamurunu merdane yardýmý ile pastanýzý kaplayacak ebatlarda açýn. Kapladýðýnýz pastayý royalicing ve þeker hamurundan yaptýðýnýz parçalarla süsleyerek servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen