ARA

Aþure B Vitamini Deposu

Aþure B Vitamini Deposu Bereket sembolü olarak bilinen aþure tatlýsý bu ayda yapýlýr ve komþulara daðýtýlýr.


Aþureye ne kadar çok malzeme konulursa senenin o kadar bereketli geçeceðine inanýlýr.
Aþure yaparken ve daðýtýrken birçok kadýn çok bonkörken, bir kýsmý da kilo alýrým korkusu ile tatlýlarý ve dolayýsý ile de aþureyi yemek istemez. Tatlýlar genelde besin deðeri düþük enerji deðeri yüksek yiyecekler olduklarý için saðlýklý beslenme ve zayýflamada da tavsiye edilmez.
Genel olarak tatlýlar un, þeker, yað ve bazen süt içerir. Bu yiyeceklerin besleyicilik deðeri çok yüksek deðildir. Ancak kalori deðeri çok yüksektir. Dolayýsýyla kiþinin yaðlanmasýna ve direkt kilo almasýna neden olur. Oysa aþure bir tatlý olmasýna raðmen besin deðeri açýsýndan diðer tatlýlardan farklýlýklar gösterir. Aþurenin içine giren her madde ayrý ayrý çok kýymetlidir ve hiç biri boþ kalori deðildir. O nedenle aþure bilinen en faydalý tatlýdýr.
Aþurelik buðday B grubu vitaminler açýsýndan çok zengindir. Kurufasülye ve nohut gerek protein gerekse karbonhidrat açýsýndan çok deðerlidir. Ayný zamanda lif oranlarý yüksek olduðu için baðýrsak hareketlerini artýrýrlar ve kabýzlýðý olanlara tavsiye edilir. Aþureye en çok lezzet verenlerse, kuru ve yaþ meyvelerdir. Meyvelerin vitamin deðerleri çok yüksektir. Baðýþýklýk sistemini güçlendirirler. Ayný zamanda özellikle kuru meyveler kalsiyum gibi mineraller açýsýndan zengindir. Aþurenin üzerine koyulan fýndýk, ceviz, badem gibi yaðlý tohumlar Omega-3 yað asidinden çok zengindir. Omega-3 yað asidi özellikle damar saðlýðý ve hafýza üzerine çok faydalýdýr. Yapýlan aþure þeker yerine bal veya pekmezle tatlandýrýlýrsa, besleyicilik deðeri açýsýndan daha kaliteli bir tatlý yapýlmýþ olur.
Aþureyi ana öðün olarak yiyin
Her ne kadar aþure faydalý bir tatlý olsa da kalori deðeri yüksektir. 1 kase aþure ile ortalama 300-350 civarýnda kalori alýnmaktadýr. Dr. Ayça Kaya ‘’Hem aþure yiyeyim hem de kilo almayayým istiyorsanýz aþureyi günde bir kase ve ana öðün olarak yiyin’’ diyor. Örneðin öðlen veya akþam öðünü olarak yenilebilir. Aþure yerken yanýnda içilen bir fincan sütlü kahve hem metabolizmayý hýzlandýrýr hem de daha uzun süre tok tutar. Bir sonraki öðünde daha az acýkmayý saðlar.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen