ARA

Kahveli Çikolatalý Makaron

Kahveli Çikolatalý Makaron Pudra þekerini, toz bademi robotta iyice çekelim.


Malzemeler:

1 su bardaðýndan 2 parmak eksik pudra þekeri (100 gr )
1,5 çay bardaðý badem unu (65 gr )
2 adet yumurtanýn beyazý (oda sýcaklýðýnda )
3,5 yemek kaþýðý toz þeker ( 65 gr )
1 tatlý kaþýðý nescafe
Çikolata Ganajý Ýçin:
100 gr bitter damla çikolata
1 yemek kaþýðý tepeleme tereyaðý ( 25 gr )
Yarým çay bardaðý süt ( 60 ml )

Hazýrlanýþý:

Yumurtanýn beyazlarýný mikserin orta hýzýnda yumuþak tepeler oluþmaya baþlayýncaya kadar çýrpalým. Sonra mikserin hýzýný arttýralým ve çýrpmaya devam edelim. Çýrparken toz þekeri de ilave edelim ve 2 dakika daha çýrpalým. Ýçine nescafeyi ilave edelim ve nescafe karýþýma iyice karýþana kadar çýrpalým. Daha sonra robotta çektiðimiz pudra þekerini, toz bademi ilave edip, iki seferde spatula ile katlayarak karýþtýralým. Hazýrladýðýmýz hamuru sýkma torbasýna dolduralým ve torbanýn ucunu 1 cm’ lik keselim.
Yaðlý kaðýt serili fýrýn tepsisine 2,5-3 cm aralýklý olarak hamuru sýkalým.

Hamuru sýktýktan sonra tepsiyi bir iki kere tezgaha vurup, hava kabarcýklarýný çýkaralým. Hazýrladýðýmýz makaronlarý 1 saat kadar kurumaya býrakalým. 1 saat sonra önceden ýsýtýlmýþ 175° fýrýnda 10 dakika kadar piþirelim. Çikolata ganajý için; küçük bir tencereye tereyaðýný sütü koyalým ve tereyaðý eriyene kadar ocakta ýsýtalým. Sonra ocaktan alalým ve içine çikolatayý ilave edip, karýþtýrarak çikolatayý eritelim. Çikolata ganajýný sürülecek kývama gelene kadar buzdolabýnda bekletelim. Bir adet makaronun arasýna çikolata ganajýný sürüp, üzerini baþka bir makaronla kapatalým. ( makaronlar bitene kadar ayný iþlemi tekrarlayalým )

Editör Notu: 12 adet makaron çýkýyor.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen