ARA

Portakallý Kudretullah

Portakallý Kudretullah Fýrýný 175 derecede ýsýtýn.


Malzemeler:

Karamel için:
1/2 su bardaðý þeker
Krema için:
4 yumurta
3 yemek kaþýðý þeker
1 paket vanilya
500 ml süt
2 portakalýn kabuðunun rendesi
Kek için:
3 yumurta
1 su bardaðý þeker
1/2 su bardaðý süt
1/2 su bardaðý sývý yað
1 paket vanilya
2 portakalýn kabuðunun rendesi
1,5 su bardaðý un
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaþýðý kakao

Hazýrlanýþý:

Dibi kalýn bir sos tenceresinde karamel için yarým su bardaðý þekeri tamamen sývýlaþýp rengi dönene kadar eritin. Dikkat edin þeker çabuk yanar, onun için baþýndan ayrýlmayýn. Karameli kalýba boþaltýn. Kalýbý yaðlamayýn!. Kullanýlacak kalýp kesinlikle kelepçeli kalýp veya silikon kalýp olmamalýdýr. Teflon standard boylarda bir kek kalýbý yahut þýk bir sunum için süslü teflon kek kalýbý olabilir. Krem karameli hazýrlamak için; derin çelik veya cam karýþtýrma kabýna, tüm malzemeleri koyun. Çýrpma teliyle homojen bir karýþým elde edene kadar çýrpýn. Mikser kullanmanýza gerek yok. Zaten krema için yumurtalarýn çok fazla köpürmemesi gerekiyor. Bu yüzden çýrpma teli yeterli olacaktýr. Kek için baþka bir derin çelik veya cam kasede önce yumurta ve þekeri iyice beyazlayýp kabarana kadar mikserle çýrpýn. Sonra sýrasýyla vanilyayý, yaðý ve sütü ilave edip yeniden çýrpýn. En son un, kabartma tozu, portakal kabuðu rendesi ve kakaoyu ayrý bir kasede karýþtýrýp, çýrpýlmýþ yumurtaya 3 kerede ilave edin. Homojen olana kadar çýrpýn. Çok fazla çýrpmanýza gerek yok.

Karameli döktüðünüz kalýbýnýza önce krema karýþýmýný, onun üstünede kek karýþýmýný boþaltýn. Gördüðünüz görüntü sizi yanýltmasýn. Piþtiðinde mucizevi bir þekilde ayrýlýyorlar. Keki fýrýnda benmari usulünde 40-45 dakika piþirin. (Benmari Yöntemi ile Piþirme: Kalýbý geniþ ve derin bir tepsiye veya rosto kabýna oturtun. Tepsinin içine kalýbýn yarýsýndan biraz daha yukarýya kadar gelecek þekilde kaynar su koyun). Piþtiðini anlamak için kürdan ile test yapýn. Keki piþtiyse kremasýda piþmiþtir. Fýrýndan çýktýktan sonra oda ýsýsýna gelmesini bekleyin. Sonra bir gece buzdolabýnda dinlendirin. Mutlaka soðumasý ve dinlenmesi gerekiyor. Eðer ayný gün içinde servis edecekseniz o zaman en az 4 saat buzdolabýnda dinlendirin. (Servis yapana kadar pastayý kalýbýnda saklayýn, buzdolabýna kalýbýyla beraber kaldýrýn. Servis etmeden en az 30 dakika önce kalýbýndan servis tabaðýna ters çevirin. Bir sürede o þekilde buzdolabýnda bekletin. ) Servis etmek için kalýbý servis tabaðýna ters çevirmeden önce býçakla kekin kenarýndan geçin. Bir iki kere kabýn tabanýna vurun. Dilimleyerek servis edin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen