ARA

Süslü Çikolatalý Truff

Süslü Çikolatalý Truff Kek kýrýntýlarýný elde etmek için daha önceden traþladýðým yoðun çikolatalý pandispanyalarýn artan parçalarýný rondodan geçirdim.


Malzemeler:

200 gr bitter küvertür çikolata
200 gr sütlü küvertür çikolata
2 paket krema (400 ml)
Arzu ettiðiniz miktarda kek kýrýntýsý (aþaðý yukarý 500 gr kullandým)

Hazýrlanýþý:

Aþaðý yukarý 500 gr kadar kek kullandým. Kekli trufflarýn tadý daha çok hoþuma gittiði için ben miktarý bol tuttum. Küvertür çikolatalarý küçük parçalar halinde doðrayýp geniþ bir karýþtýrma kasesine alýn. Kremayý bir sos tenceresinde dibinin tutmamasýna dikkat ederek kýsýk ateþte ýsýtýn. Dikkat edin kaynamasýn. Hemen yanabiliyor. Isýtýrken karýþtýrmanýzda fayda var. Isýnan kremayý çikolatalarýn üzerine döküp tel çýrpýcý ile çikolata eriyene kadar karýþtýrýn. Tüm çikolata sývýlaþtýðýnda karýþtýrmayý býrakýn. Çikolatalý kremaya kek kýrýntýlarýný ilave edin. Bir spatula ile tamamýnýn karýþtýðýna emin olana kadar karýþtýrýn.

Oda sýcaklýðýndan karýþým sertleþene kadar yaklaþýk 3 saat bekletin. Bu arada arasýra gidip altüst edin. Ama çok da gerekli deðil. Ýyice soðuyup sertleþen truff hamurunu buzdolabýna kaldýrýn. Bir gece buzdolabýnda dinlendirin. Ertesi gün arzu ettiðinizi süslemeleri (toz fýstýk, hindistan cevizi, elenip inceltilmiþ kakao... ) ayrý tabaklara koyun. Minik çikolata kaðýtlarýný tezgaha hazýrlayýn. Truff hamurundan bir tatlý kaþýðý alýp elinizle hafif yumuþattýktan sonra yuvarlayýp istediðiniz süslemeye batýrýp daha sonra kaðýda koyun. Bu þekilde aþaðý yukarý 50 adet truff elde ediyorsunuz. Siz boyutunu daha küçük ya da daha büyük hazýrlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen