ARA

Çikolatalý Yýlbaþý Pastasý

Çikolatalý Yýlbaþý Pastasý Öncelikle muhallebinin hazýrlanmasý gerekiyor.


Malzemeler:

1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
8 adet yumurta (oda sýcaklýðýnda bekletilmiþ)
6 su bardaðý un
4 su bardaðý tozþeker
2 su bardaðý sývýyað
1 su bardaðý ýlýk süt
Muhallebi için;
1 lt. Süt
3 kahve fincaný un
1 su bardaðý toz þeker
125 gr.margarin
1 paket vanilya
Çikolatalý sos için;
200 gr.bitter çikolata
1 paket çið krema

Muhallebinin Hazýrlanmasý:

Bunun içinde margarini tencerede eritin, unu ekleyip kokusu çýkana kadar kavurun.Sütü tencereye yavaþ yavaþ ilave edip, toz þekeri ekleyin.Topaklanmamasý için sürekli karýþtýrýn, kaynamaya baþlayýnca bir iki dakika kadar daha piþirip, ateþten alýn. Mikserin yüksek devirinde en az 5 dakika çýrpýn.

Kekin Hazýrlanmasý:

Kek için önce 26 cm. kelepçe kalýbýnýzý yaðlayýp, unlayýn. (ben her zaman kalýbýmý katý yaðla yaðlayýp, unlayýp, kekim hazýr olana kadar buzdolabýnda bekletirim.) Yumurtalarý kabarana kadar mikserle çýrpýn, þekeri, yaðý ve yoðurdu ilave edip çýrpmaya devam edin. Bu arada fýrýnýnýzý 170° C’ayarlayýp ýsýnmasý için çalýþtýrýn. Elenmiþ kakao, un ve kabartma tozunu da ekleyip, bir müddet karýþtýrdýktan sonra kelepçe kalýbýnýza dökün, ýsýsýný almýþ olan fýrýnýnýza koyup 40–45 dakika piþirin.

Pastanýn Hazýrlanmasý:

Fýrýndan çýkardýðýnýz keki sýcakken ortadan ikiye bölün. Üst kýsmýný yuvarlak bir borcama döþeyin. Bu aþamada kekin sýcak olmasý önemli aksi takdirde borcama döþenmesi, yarým daire þeklini almasý zor olur. Hazýrladýðýnýz muhallebiyi tekrardan karýþtýrýn. Muhallebiyi çukur þeklindeki kekin içine dökün, taþmamasýna dikkat edin. Kekin tabanýný muhallebinin üzerine kapatýn,bu þekilde buzdolabýnda 1 gün bekletin. Servis yapacaðýnýz gün, çikolata ve kremayý bir kapta eritin. Dolaptan çýkardýðýnýz pastanýzý servis tabaðýna ters çevirin. Çikolata sosundan birkaç kaþýk alýp üstünden baþlayarak dökün, kývamlý bir sos olduðundan kendiliðinden yayýlýp, donacaktýr. Pastanýzý dilediðiniz gibi süsleyin. Servis yapmadan çikolata sosunuzu tekrardan ýsýtýp sosluða alýn. 10. Dilimlediðiniz pastanýn ister üzerine, ister tabaðýn kenarýna sos koyun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen