ARA

Taze Antep Fýstýklý Çýtýr Tatlý

Taze Antep Fýstýklý Çýtýr Tatlý Taze Antep fýstýðýný dýþ taze kabuklarýndan ve sert kabuklarýndan temizleyin.


Malzemeler:

8 Adet hazýr baklava yufkasý
1 su bardaðý taze iç Antep fýstýðý
2-3 çorba kaþýðý tereyað(silme)
Þerbeti için;
1çay bardaðý þeker
1 çay bardaðý su
2-3 damla limon suyu

Hazýrlanýþý:

Fýstýklarý mutfak robotundan geçirerek çekilmiþ hale getirin. Tereyaðýnýzý eritin. Hazýr yufkanýn, 2 adetini üst üste koyun. Fýrça yardýmýyla erimiþ tereyaðla yaðlayýn. Dörde bölün. Fýstýðýnýzdan 2 tatlý kaþý kadar kare parçanýn ortasýna koyun. Fotoðrafta görüldüðü gibi parça yufkanýzý ,malzemenin üzerine üzerine kapatýn. Kapattýðýnýz yüzü hafif, yaðlayarak, diðer yüzün üzerine kapatýn.

Dikdörtgen bir parça elde edeceksiniz, fýrça ile tekrar dikdörtgenin üstünü yaðlayýn, iç olmayan 2 ucu üst üste araya yað sürerek, kare þeklini elde edin. Diðer yandan ,þeker ve suyunuzu ocaða alýn,þerbeti 10 dk kaynatýn,limon suyunu ekleyin. Yaðlanmýþ fýrýn tepsinize katlanmýþ 2 uç alta gelecek þekilde dizin, kalan tereyaðýný tatlýnýzýn üstüne pay edin, 175-200 derecelik fýrýnda 20 dk kadar kareleriniz kýzarýncaya piþirin. Sýcak tatlýnýza, sýcak þerbeti kaþýk yardýmýyla pay edin. Tatlýnýzýn þerbetini çekmesini bekleyin.

Afiyet Olsun.

Editör Tavsiyesi: Bu ölçülerde 16 adet fýstýklý kare elde edersiniz, fýstýk yerine çekilmiþ cevizi de iç olarak kullanabilirsiniz. Mevsim dýþý tuzsuz Fýstýk içini, pasta malzemesi satan dükkanlarda veya aktarlarda bulabilirsiniz. Servis önerisi, kaymaklý dondurma…

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen