ARA

Bayram Tatlýsý Þeftali Soslu Revani

Bayram Tatlýsý Þeftali Soslu Revani Fýrýnýnýzýn ayarýný 175 dereceye getirerek açýn.


Malzemeler:

5 adet yumurta
100 gr natürel sýzma zeytinyaðý
100 gr süt
100 gr cið krema
100 gr badem tozu
150 gr toz seker
150 gr un
200 gr Ýrmik
1 çay kaþiði vanilya
1 paket kabartma tozu
Þeftali sosu için;
2 adet þeftali
1 tatlý kaþýðý bal
3 tatlý kaþýðý agave þurup
1 çay bardaðý su
(175 derecede 45 dakika piþirilecek)

Hazýrlanýþý:

Fýrýn ýsýnýrken malzemelerinizi hazýrlayýn.5 adet yumurtanýn sarýsýný beyazlarýndan ayýrýn yumurta sarýlarýna 100 gr Yudum Naturel Sýzma yað ekleyerek mixerle 3-dakika iyice çýrpýn. Bu arada yumurtalarýn beyazlarýný da 150gr toz sekerle 3 dakika kar haline gelinceye kadar çýrpýn ve bir kenara alýn.

Yumurtanýn sarýlarý ile çýrptýðýnýz zeytinyað karýþýmýna önce süt daha sonra çið krema ve badem tozlarýný da ekleyerek iyice karýþtýrýn. Daha sonra bu karýþýma irmik, vanilya ve kabartma tozu ekleyin..Tekrar iyice karýþtýrýn ve yumurta beyazý ile kar haline getirdiðiniz sekerli karýþýmý da ilave edin. En son 150 gr. unu da eleyerek boza kývamýna getirdiðiniz Revani karýþýmýný mümkünse dikdörtgen bir pyrex veya fýrýn kabýna dökün. Burada dikkat etmeniz gereken þey fýrýn kabýnýn altýna muhakkak bir yaðlý fýrýn kaðýdý yerleþtirmeniz olacak.

Bu tarifte herhangi bir kati yað kullanmýyoruz bu sebeple herhangi bir yapýþma ihtimalini ortadan kaldýrmak için kaðýt yararlý olacaktýr.Revaninize geleneksel tatdan biraz daha hafiflik ve farklýlýk kazandýrmak istiyorsanýz þeftali sosu ile ýslatabilirsiniz..

Þeftali sosu yapýlýþý;

2 adet þeftaliyi soyup minik minik doðrayýp bir mutfak robotuna koyun. 1 çay bardaðý sýcak su ve 3 kaþýk Agave þurubu ile mutfak robotunda 2-3 dakikada hazýrladýðýnýz bu sosu bir tencereye alin. 1 kaþýk balý da ilave ettikten sonra 6-7 dakika piþirin. Fýrýndan çýkar çýkmaz Revaninin üzerine bu sosu dokun ve bir kürdanla revanin üzerinde geliþi güzel delikler açarak sosun bir bölgede toplanmamasýna dikkat edin..

Bu sýcak yaz günlerinde taze þeftali suyu ile tatlandýrdýðýnýz Revaninizi Kaymak yerine Vanilyalý dondurma ile de ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen