ARA

Bahar Pastasý

Bahar Pastasý Elmalarý soyup küçük dilimlere ayýrýn.


Malzemeler:

Hamuru için;
2 su bardaðý un
½ çay kaþýðý tarçýn
10 yemek kaþýðý (150 gr) margarin ya da tereyað
4 yemek kaþýðý (60 gr) toz þeker
2 adet yumurtanýn sarýsý
1 paket vanilya
Harcý için;
2 yemek kaþýðý (30 gr) margarin ya da tereyað
1 kg ekþi elma
6 yemek kaþýðý (90 gr) þeker
Limon kabuðu rendesi
Kremasý için;
2/3 su bardaðý (100 gr) toz þeker
1 yemek kaþýðý su
1yemek kaþýðý viþne peltesi

Hazýrlanýþý:

Tencerede margarin ya da tereyaðýný eritin. Ýçine elmalarý ve limon kabuðu rendesini ekleyip elmalar yumuþayana kadar yaklaþýk 15 dakika piþirin. Kabý ateþten alýp þekeri ekleyin. Elmalar kabaca püre haline gelinceye kadar ezin. 10 dakika daha orta ateþte karýþtýrarak pürüzsüz bir hale gelinceye kadar piþirin.

Unu ve tarçýný geniþ bir kaba eleyip býçakla küçük parçalara ayýrdýðýnýz tereyaðý ya da margarini ekleyin. Elinizle yaðý una yedirin. Toz þekeri, yumurta sarýlarýný ve vanilyayý ekleyip karýþým pürüzsüz hale gelinceye kadar yavaþça yoðurun (Hamur kuru görünüyorsa biraz su ekleyebilirsiniz) Hamurun üzerini örterek buzdolabýnda yarým saat dinlendirin. Üstünün kremasý için þekeri bir kaba eleyin. Suyu ekleyerek pürüssüz ve yoðun bir hale gelinceye kadar karýþtýrýp kenara býrakýn.

Fýrýnýnýzý 190 derecede ýsýtýn. Hamuru 3 parçaya bölün. Her bir parçayý unlanmýþ tezgah üzerinde 20. Cm’lik daireler halinde açýn. Fýrýnda 15 dakika, üstlerinin çok fazla kýzarmamasýna dikkat ederek piþirin. Ilýnýnca servis tabaðýna aralarýna elma püresi yayarak yerleþtirin. En üstteki parçayý hazýrlamýþ olduðunuz krema ile kaplayýp servis yapýn.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen