ARA

Bülbül Konaðý (8 Kiþilik)

Bülbül Konaðý (8 Kiþilik) Hamuru yoðuracaðýmýz kaba yoðurdu, eritip soðuttuðumuz margarini, yumurtayý, sývý yaðý ve sirkeyi alalým.






Malzemeler:

1 Adet Yumurta
1 Paket Margarin
1.5 Çorba Kaþýðý Yoðurt
1 Çorba Kaþýðý Sirke
1 Çay Bardaðý
1 Paket Kabartma Tozu
1 Kase Ceviz
Sývý yað, Alabildiði kadar un
Þerbeti için:
5 Su Bardaðý Þeker
5 Su Bardaðý Su, 1/4 Limon

Hazýrlanýþý:

Ön hazýrlýk olarak, verilen malzemeyle þerbeti hazýrlayalým. Ateþten alarak, soðumaya býrakalým.

Hamuru yoðuracaðýmýz kaba yoðurdu, eritip soðuttuðumuz margarini, yumurtayý, sývý yaðý ve sirkeyi alalým. Azar azar unu ve kabartma tozunu ilave ederek, kulak memesi kývamýnda, bir hamur elde edelim. Hamuru iki eþit parçaya bölelim. Ýlk parçayý, merdaneyle yarým parmak kalýnlýðýnda açalým.

Açtýðýmýz hamurdan, su bardaðý yardýmýyla yuvarlak parçalar çýkartalým. Hamurdan ayýrdýðýmýz ikinci parçayý da ayný þekilde açalým. Su bardaðýyla birinciye eþit sayýda yuvarlaklar keselim. Ýkinci parçadan kestiðimiz parçalarýn ortasýný küçük bir kapakla kesip, çýkartalým. Simit þeklindeki ikinci parçalarý, birincinin üzerine yumurta aký sürerek yapýþtýralým.

Havuz þekli alan tatlýlarýmýzýn boþluklarýna birer yarým ceviz içi yerleþtirelim. Hafifçe yaðlanmýþ tepsiye tatlýyý dizelim. Fýrýna sürmeden önce üzerine yumurta aký sürelim. Tatlýmýzý orta ýsýda piþirelim. Tatlýlar fýrýndan çýkar çýkmaz, þerbeti üzerlerine gezdirelim.

Not : Dilerseniz, bir paket krem þantiyi, bir çay bardaðý suyla karýþtýrarak, krema hazýrlayabilir ve tatlýnýn orta kýsmýný doldurup, süsleyebilirsiniz.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen