ARA

Mandalinalý Puding

Mandalinalý Puding Jelatini 5 dakika suda bekletin. Mandalinalarýn kalýn kabuklarýný ve ince zarlarýný soyun.


Malzemeler:

6 Yaprak Jelatin
2 Mandalina
2,5 Küçük Kutu Süt Kremasý
4-5 Çorba Kaþýðý Tozþeker
2 Portakalýn Suyu
Sütlü Çikolata

Hazýrlanýþý:

Jelatini 5 dakika suda bekletin. Mandalinalarýn kalýn kabuklarýný ve ince zarlarýný soyun. Soyarken mandalinalarýn suyunu bir kasede biriktirmeye çalýþýn. Mandalina filetolarýný uzunlamasýna ikiye bölün. Süt kremasýna mandalinalarýn suyunu, mandalinalarý ve 1 çorba kaþýðý tozþekeri ekleyip karýþtýrýn. Jelatini kýsýk ateþte eritin.

Süt kremalý karýþýmdan 3 çorba kaþýðý alýp jelatine ilave edin. Ardýndan jelatini süt kremalý karýþýma ekleyip karýþtýrýn. Dikdörtgen þeklindeki bir kalýbýn içine þeffaf bir folyo yayýn. Kremalý karýþýmý kalýba alýp buzdolabýnda 2 saat bekletin. Kalan þekeri bir tencerede karýþtýrarak eritin. Portakal suyunu ekleyip koyulaþýncaya kadar 10 dakika piþirin. Soðumaya býrakýn. Çikolatayý rendeleyin.

Pudingi kalýptan çýkarýn. Folyoyu üzerinden alýn. Pudingi dilimleyip servis tabaklarýna alýn. Ses ve çikolata eþliðinde servis yapýn. Jelatin nasýl kullanýlýr? Yaprak jelatinýn soðuk suda en az 5 dakika beklemesi gerekiyor Aksi halde topaklaþabilir. Ardýndan suyunu süzmeden kýsýk ateþte ýsýtýn. Önemli: Jelatinin katýlaþma özelliðini yitirmemesi için kaynatmamaya özen gösterin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen