ARA

Hindistan Cevizli Pasta

Hindistan Cevizli Pasta Yumurta sarýlarýný ve þekerin yarýsýný þeker bir kaba koyun. Ocakta þeker eriyince kadar karýþtýrarak kaynatýn.


Malzemeler:

3 çay bardaðý Un
1 su bardaðý Þeker
2 çorba kaþýðý Niþasta
1/2 paket Kabartma Tozu
6 adet Yumurta
Krema için;
1 kutu Krem Þanti
1,5 su bardaðý Hindistan Cevizi
3 adet Muz

Hazýrlanýþý:

Yumurta sarýlarýný ve þekerin yarýsýný þeker bir kaba koyun. Ocakta þeker eriyince kadar karýþtýrarak kaynatýn. Bu karýþýmý iyice çýrptýktan sonra ayrý bir kapta yumurta aklarýný köpük haline gelinceye kadar çýrpýn. Kalan þekeri azar azar ilave ederek çýrpma iþlemine devam edin.

Yumurta aklarýný sarýlarýna ilave ederek aðýr aðýr karýþtýn. Bu karýþýma un, niþasta ve kabartma tozunu ekleyin. Pandispanya hamurunu yuvarlak bir kalýba dökerek 180 derecede 40 dk .süreyle piþirin. Pandispanya piþip soðuduktan sonra kalýptan çýkartýp keserek üç eþit kata bölün.

Pandispanyanýn birinci katýna sütle hazýrlanmýþ olduðunuz krem þantiyi sürüp dilimlemiþ olduðunuz muzlarý dizin. Muzlarýn üzerine ince bir tabaka oluþturacak þekilde krem þanti sürüp ikinci katý yerleþtirin. Tekrar krem þanti sürüp muzlarý dizin ve son parçayý da yerleþtirin. Krem þantiyle kekin üzerini kaplayýp bol miktarda hindistan cevizi serptikten sonra servis yapýn.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen