ARA

Hamsi Omleti

Hamsi Omleti Hamsileri ayýklayýp, yýkayýp, suyunu süzdürünüz.


Malzemeler:

500 gr. Hamsi balýðý
250 gr. Taze soðan
2 adet yumurta
2 adet havuç
Galeta unu
Maydanoz, dereotu
Tuz, karabiber

Hazýrlanýþý:

Hamsileri ayýklayýp, yýkayýp, suyunu süzdürünüz. Suyu süzülen hamsilerin kýlçýklarýný çýkarýnýz. Diðer bir kaba havucu rendeleyiniz. Soðanlarý incecik kýyýnýz, maydanozu, dereotunu kýyýp, ilave ediniz. Sonra hepsinin üzerine yumurtalarý kýrýp, tuz ve karabiberi koyup, güzelce karýþtýrýnýz. Büyükçe bir teflon tavaya biraz yað koyup, hamsileri tek tek galeta ununa bulayýp, balýklarýn baþlarý tavanýn ortasýna, kuyruklarý kenara gelecek þekilde diziniz.

(Takriben 20-25 balýk olarak.) Tavayý ateþe koyup, hazýrladýðýnýz harçtan 3 tahta kaþýðý döküp, balýklarýn üzerine yayýnýz, sallayarak altýný pembe renkte kýzartýn. Kapak yardýmýyla ters çevirip, üstünü de kýzartýnýz. Balýk ve iç bitinceye kadar bu iþlemi yapýnýz. Balýklý taraflar üste gelmek suretiyle servis tabaðýna alýp, limon suyu gezdirip servis yapýnýz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen