ARA

Çikolatalý Krep

Çikolatalý Krep Un, süt, yumurta, tuz ve su karýþtýrýlýr. Böylelikle krep hamuru elde edilmiþ olur.


Malzemeler:

1 Su bardaðý un
1 Su bardaðý süt
0.5 Su bardaðý su
2 Yumurta
0.5 Çay kaþýðý tuz
Çokokrem
Margarin

Hazýrlanýþý:

Un, süt, yumurta, tuz ve su karýþtýrýlýr. Böylelikle krep hamuru elde edilmiþ olur. Ocaða konan tava bir müddet ýsýnýnca margarin tavada gezdirilir (Margarin ne az ne de çok olacak, tavanýn her tarafýný gezecek þekilde sürülmelidir). Ardýndan krep karýþýmýndan 1 kepçe dolusu alýnarak tavaya yayýlýr. Tavayý saða-sola eðerek karýþýmýn tavanýn yüzeyini kaplamasý saðlanýr.

Bir tarafý piþtikten sonra çevrilerek diðer tarafý da piþirilir. Hazýrlanmýþ krebin içine bir yemek kaþýðý çokokrem fotoðraftaki gibi ortasýna konularak katlanýr. Çokokremi krep sýcakken koyarsanýz çokokrem daha rahat yayýlýr. Ýsterseniz krebi katladýktan sonra üstüne toz halinde antep fýstýðý serpiþtirebilirsiniz. Yukarýdaki malzemelerden yaklaþýk 6 adet krep hazýrlanmaktadýr.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen