ARA

Ispanaklý Kiþ

Ispanaklý Kiþ Hamur için, küçük doðranmýþ tereyaðýný unla birlikte bir kaba alýp, elinizle ufalayýn. Üzerine tuz, 1 çorba kaþýðý sirke ve 2 çorba kaþýðý soðuk suyu ilave edip, hamuru yoðurun.


Malzemeler:

Hamuru için:
3 çorba kaþýðý (tepeleme) tereyaðý
1.5 su bardaðý un
1 çay kaþýðý tuz
1 çorba kaþýðý sirke
2 çorba kaþýðý soðuk (buz gibi) su
Ýçi için:
Yarým kg. ýspanak
1 adet soðan
2 çorba kaþýðý sývýyað
50 gr. beyaz peynir
100 gr. krema
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber

Hazýrlanýþý:

Hamur için, küçük doðranmýþ tereyaðýný unla birlikte bir kaba alýp, elinizle ufalayýn. Üzerine tuz, 1 çorba kaþýðý sirke ve 2 çorba kaþýðý soðuk suyu ilave edip, hamuru yoðurun. Kiþ hamurunu, küçük tart kalýplarýna kenarlarýný kaplayacak þekilde pay ederek yerleþtirin. Kalýplarý fýrýn tepsisine dizin. Ýçi için, temizlenmiþ ve yýkanmýþ ýspanaðý incecik kýyýn.

Ýnce doðranmýþ soðan ve 2 çorba kaþýðý sývýyaðla birlikte ýspanaðý kavurun. Ispanaklar yumuþayýnca ocaktan alýn. Ýçine peynir, krema, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip, karýþtýrýn. Kalýptaki kiþ hamurlarýnýn ortasýna, ýspanaklý harcý pay edin. Önceden ýsýtýlmýþ 180 derece fýrýnda 25 dakika piþirin. Fýrýndan çýkarýr çýkarmaz, ýspanaklý kiþi kalýplardan ayýrarak servis tabaðýna alýn.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen