ARA

Peynirli Omlet

Peynirli Omlet Bir kaseye yumurtalarý kýrýp, tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çýrpýn. Bu çýrpma sonunda yumurtanýn sarýsý aký birbirine karýþmýþ olmalý, ancak yumurta aklarý köpürmemelidir.


Malzemeler:

2 yumurta
1/2 çay kaþýðý tuz
biber
20 gr (1 çorba kaþýðý +1 çay kaþýðý) Margarin
1 çorba kaþýðý rendelenmiþ kaþar, çedar, parmesan veya benzeri peynirler ya da ufalanmýþ beyaz peynir

Hazýrlanýþý:


Bir kaseye yumurtalarý kýrýp, tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çýrpýn. Bu çýrpma sonunda yumurtanýn sarýsý aký birbirine karýþmýþ olmalý, ancak yumurta aklarý köpürmemelidir. Bir çorba kaþýðý margarini bir tavada eritin.Tavayý saða sola oynatarak yaðýn tavanýn bütün tabanýný ve kenarlarýný kaplamasýný saðlayýn. Yað iyice kýzýp, renk deðiþtirmeye baþlamadan hemen önce çýrpýlmýþ yumurtalarý ilave edin.

Bir elinizle tavayý ileri geri sallayarak diðer elinizle de bir çatalla yumurtalý karýþýmý kenarlardan içeri doðru karýþtýrarak piþirin. Bu arada peyniri omletin üzerine serpiþtirin. Yumurta katýlaþmaya baþladýðýnda, henüz ortasý hafifçe sulu iken tavayý sapýndan kuvvetlice tutarak ileri geri sallayýp, omletin tabana yapýþmamasýný saðlayýn.

Bu arada bir spatula ya da çatalla tavanýn kenarlarýna yapýþmýþ olan omleti sýyýrýn.Omleti ortadan katlayýp, yarým ay þekline getirin. Önceden ýsýtýlmýþ bir tabaða aktarýn. Kalan 1 çay kaþýðý margarini fýrça ile omletin üzerine sürün. Sýcak olarak servis yapýn.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen