ARA

Ballý Krep

Ballý Krep Krep hamuru için un, þeker ve bir tutam tuzu bir kaseye koyun. Süt, yumurta ve portakal suyunu katýn.


Malzemeler:

90 gr un(2/3 su bardaðý)
2 Yemek kaþýðý toz þeker
200 ml süt
2 Adet yumurta
3 Yemek kaþýðý portakal suyu
120 gr tereyaðý
200 gr krema
1/2 Su bardaðý bal
4 Adet yumurta sarýsý
40 gr dolmalýk fýstýk
250 gr frambuaz
4 Yemek kaþýðý frambuaz likörü
Tuz
Yaðlý kaðýt

Hazýrlanýþý:

Krep hamuru için un, þeker ve bir tutam tuzu bir kaseye koyun. Süt, yumurta ve portakal suyunu katýn. 100 gr erimiþ yaðý yavaþ yavaþ ekleyin. Hamuru 30 dk buzdolabýnda bekletin. Ballý sos için kremayý bir tencerede 3dk kaynatýn, balý katýn, ateþten indirin.

Yumurta sarýsýný, çýrpma teli ile karýþtýrarak ekleyin. Hafif ateþte koyulaþana kadar hýzla çýrpmaya devam edin. Daha sonra ateþten alýn. Yaðsýz bir tavada fýstýklarý kavurun. Tabaný düz bir tavaya kalan yaðý fýrça ile sürün.

Hamurun 1/8 ini tavaya yayýp ince bir krep piþirin. Kalan hamurdan ayný þekilde krepler yapýn. Piþirdiðiniz kreplerin aralarýna yaðlý kaðýt koyarak üst üste dizin. Frambuazlarý, frambuaz likörü ile karýþtýrýn. Servis yaparken krepleri üçgen þeklinde katlayýp bal sosu ve frambuazlarla birlikte tabaklara koyun, üzerine fýstýklarý serpiþtirin.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen