ARA

Mantarlý Omlet

Mantarlý Omlet Soðanlarý kýlýç kýlýç, mantarlarý dilim dilim doðrayýn. Yaðý kalýn tabanlý bir tavada kýzdýrýp soðanla mantarý renkleri esmerleþene kadar piþirin.


Malzemeler:

2 soðan
300 g mantar
5 çorba kaþýðý zeytinyaðý
4 yumurta
4 çorba kaþýðý süt
Tuz
Karabiber
4 çorba kaþýðý kýyýlmýþ maydanoz

Hazýrlanýþý:

Soðanlarý kýlýç kýlýç, mantarlarý dilim dilim doðrayýn. Yaðý kalýn tabanlý bir tavada kýzdýrýp soðanla mantarý renkleri esmerleþene kadar piþirin. Tavadan çýkarýp bir kenarda bekletin. Yumurtalarý kýrýn, yumurtanýn aký-sarýsý birbirine karýþana kadar yaklaþýk 1 dakika çatalla çýrpýn.

Süt, tuz, biber ekleyip karýþtýrýn. Tavada 1 çorba kaþýðý yaðý yüksek ateþte kýzdýrýn, hazýrladýðýnýz yumurtalý karýþýmýn yarýsýný tavaya dökün. Tavayý sallayarak ve orta kýsýmlarda çatalla delikler açarak karýþýmýn tüm tavaya yayýlmasýný saðlayýn.

Omletin kenarlarýnda rengin esmerleþtiðini gördüðünüz zaman ateþi kýsýn. Mantarlý karýþýmýn yarýsýný omletin üstüne yayýn, maydanozun yarýsýný serpin. Omleti ikiye katlayarak servis tabaðýna alýn. Diðer yarýsýný da ayný þekilde piþirin.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen