ARA

Elmalý Kurabiye

Elmalý Kurabiye Elmalarý yýkayýp soyduktan sonra rendeleyin. 3 yemek kaþýðý toz þekeri ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taþým kaynatýn.


Malzemeler:

4 Adet Orta Boy Elma
3 Yemek Kaþýgý Toz Þeker
3 Su Bardaðý Un
250 gr Margarin
1/2 Limon Suyu
l Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaþýðý Tarçýn
1/2 Su Bardaðý Ceviz Ýçi
1/2 Su Bardaðý Pudra Þekeri

Hazýrlanýþý:

Elmalarý yýkayýp soyduktan sonra rendeleyin. 3 yemek kaþýðý toz þekeri ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taþým kaynatýn. Soðuyunca iri çekilmiþ ceviz içi ve tarçýn koyun.

Diger tarafta unu eleyip ortasýný açýn. Yað, limon suyu, yoðurt ve kabartma tozu koyarak hamur yapýn, Hamuru 10-15 dakika dinlendirin.

4 eþit parçaya bölün. Her parçayý yarým santim kalýnlýðýnda yuvarlak yemek tabaðý büyüklügünde açýn. Önce ortadan ikiye, sonra da dörde ve sekize bölerek 8 adet üçgen elde edin. Ortasýna elmalý iç koyup uçlarýný ortadan birleþtirerek bohça yapýn.

Sonra yaðlanmýþ fýrýn tepsisine yerleþtirin. 200 derecede önceden ýsýtýlmýþ fýrýnda pembeleþinceye kadar piþirin. Servis tabaðýna alýn. Üzerine pudra þekeri eleyip servise sunun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen